Rendelj online - ingyenes szállítással & cseregaranciával

Menyasszonyi kisokos

Menyasszonyi ruha fazon II. - testalkatok

DWDRESS
DWDRESS
2022.04.24 12:56
Menyasszonyi ruha fazon II. - testalkatok

Előző blogunkban áttekintettük, a menyasszonyi ruha fazonokat. Ha még nem olvastad,

itt megteheted: Fazonok I.rész.

Most pedig nézzük meg, hogy ezek közül melyik milyen testalkathoz illik!

Homokóra alkat

Kerek csípő és keblek, valamint karcsú derék jellemzi ezt a testalkatot. A vállak és a csípő közel azonos szélességűek. Ezt tartják az "ideális" női alkatnak, így ha ilyen alkatod van, szerencsés vagy, hiszen rajtad minden jó fog állni!

Bátran viselhetsz hercegnős, nagy szoknyás ruhákat, de az A-vonalú vagy a testet követő szabású ruhák is gyönyörűen mutatnának rajtad. Ha kifejezetten alkatodat hangsúlyoznád ki, trombita vagy sellő fazon a legjobb választás.

Egyedül az Empire fazont érdemes kerülnöd, hiszen deréknél bővülő szoknya eltakarná a vékony derekad.

Alma alkat

Gömbölyded hashoz kerek vállak és kevésbé elkülönülő csípő, valamint formásabb lábak tartoznak.

Ha ilyen testalkattal rendelkezel, akkor jól mutatna rajtad egy Empire-stílusú ruha, amelynél a mell alatt kezd el bővülni a szoknyarész. Ha van egy kis felesleg a hasadon, ez a fazon el fogja takarni.

A túlságosan rétegezett anyag, plusz kilókat mutathat rajtad, így az ilyet érdemes kerülnöd. Jó választás lehet még a sellő fazonú menyasszonyi ruha is, amivel optikailag kiegyenlítheted, ha kicsit nagyobb a pocakod.

V-kivágású a felsővel, optikailag megnyújthatod az alakodat. A felsliccelt szoknya is kitűnő választás, szépen kiemeli és megnyújtja formás lábaidat.

Körte alkat

A körte alkatú hölgyekre jellemző a keskeny vállak és a szélesebb csípő, erősebb combok. A-vonalú és báli fazonú ruha megfelelő választás lehet, mivel a derékrész szépen kiemeli a keskeny felsőtestet, a lefelé bővülő szoknya pedig elrejti a csípőt.

Bátran viselhetsz pántos és pánt nélküli ruhát is. A keskenyebb vállak lehetőséget adnak arra, hogy díszesebb felsőrészű ruhát válassz, ám a nagy mintájú felsők "megfojthatnak". Bátran viselhetsz fodrokat, rétegezett anyagtöbbletet a mellrészen. 

Amit kerülnöd kell, az az egyenes fazonú menyasszonyi ruha és a sellő alakú szoknyarész. Mindkettő optikailag még jobban kihangsúlyozza a csípőt, így kiegyensúlyozatlannak hat az alakod.

Tölcsér/fordított háromszög alkat

Hosszúkás felsőtest, széles, sportos vállak és keskeny csípő jellemzi. A lábak hosszúak.

A zárt felsőrészű, esetleg hosszabb ujjas ruhák előnyösek lehetnek a számodra, főleg, ha az anyag szépen követi a testalkatodat. A szűkebb, pánt nélküli, merészebb ruhákban is csodásan mutatnál, de választhatsz enyhén bővülő szoknyát is, ami még nőiesebb alakot kölcsönözne neked. A-vonalú, báli és empire fazonok egyaránt jó választásnak bizonyulnak. Hosszú lábakat egy felsliccelt szoknya gyönyörűen kihangsúlyozhatja!

Kerülendők azok a menyasszonyi ruhák, amiknél hangsúlyos a vállrész díszítése, vagy csónak nyakkivágásúak. Ezek csak szélesebbnek mutatnák a vállaidat.

Fiús/téglalap alkat

Ennél az alkatnál is megjelenlik a hosszúkás felsőtest, csontosabb vállak és hosszú lábak, ám ennél az alkatnál a vállak nem szélesebben a csípőnél. Általában kisebb mellméret jellemző rá.

Attól még, hogy fiúsabb a testalkatod, lehetsz rendkívül nőies a menyasszonyi ruhádban. Ha szeretnél igazán hercegnős lenni, akkor szerencséd van, mert a habos báli ruhákban is jól mutatnál.

Neked kifejezetten jól állnának a modern stílusú, elöl rövid, hátul hosszabb kialakítású ruhák. Ha mégis a hagyományos stílust választanád, akkor az A-vonalú és hercegnős ruhákban is nagyon jól mutatnál, de az Empire-stílusú ruhák is kiemelnék a nőiességed.

Jó választás lehet még egy könnyed, testhez simuló sellő stílusú ruha, amelynek szoknyarésze enyhén bővül. Ha kisebb keblekkel rendelkezel, de szeretnéd mégis kihangsúlyozni, akkor érdemes olyan felsőrészt választani, amelyen fodrok, berakások vannak.

Mivel csípőd és vállaid azonos szélességűek és nem hangsúlyos a derekad, ezért kerüld az ejtett vállú ruhákat, amik optikailag szélesítenék a felsőtested, amivel aránytalannak látszanál a ruhádban.

Telt alkat

Ha hangsúlyos csípővel és keblekkel rendelkezel, akkor két választásod van. Vagy kiemeled az alakodat teljesen, vagy amit kevésbé szeretsz magadon, azt egy előnyösebb ruhával eltakarhatod.

Jól állna a V-alakú vagy a négyzet alakú kivágás a ruha felső részén, amivel előtérbe helyezheted a kebleidet.

Ha vékonyabbnak szeretnél tűnni, akkor érdemes a ruha anyagát is jól megválasztani. A tüll, sifon vagy a selyem a könnyedségük miatt jobban mutatna rajtad, mint például a nehezebb anyagú taft ruhák.

Az A-vonalú és az Empire-stílusú ruhák jobban kihangsúlyozzák, ha teltebb a testalkatod. Kerülendők még a hosszú ujjú ruhák, melyek vastagítják a karokat.

 

Ha tetszett és hasznosnak találtad a cikket, kövess bennünket Instagram-on és Facebook-on a hasonló tartalmakért: 

DWD Instagram
DWD Facebook

Ha még nem találtad meg az Álom Ruhád, megkönnyítjük a dolgod! Létrehoztuk webáruházunkat a www.dwdress.hu oldalon, ahol megtekintheted minőségi menyasszonyi ruháinkat szuper áron! Már 54.900 ft,-tól rendelhetsz tőlünk ingyenes szállítással és visszaküldéssel!

Vagy foglalj időpontot ruhapróbára pécsi szalonunkba www.dwdress.hu/Idopontfoglalas 

forrásrészlet: https://elkeltem.hu/eskuvoi-ruha/menyasszonyi-ruha