Rendelj online - ingyenes szállítással & cseregaranciával

Menyasszonyi kisokos

Menyasszonyi uszályok fajtái és méretei

DWDRESS
DWDRESS
2022.02.22 08:43
Menyasszonyi uszályok fajtái és méretei

Az uszály ugyan olyan látványos kiegészítője egy esküvői ruhának, mint a csipke vagy a gyöngyök.

Éppen ezért több stílusban és hosszban gyönyörködtetik a szemet, természetesen ízlés kérdése, kinek melyik tetszik jobban. 

Nézzünk is meg párat!

Seprű uszály (az angol sweep = seprű szóból)

Legegyszerűbb típus, menyasszonyi ruha szoknya részének folytatásaként éppen csak túlér rajta, kb. 20-40 cmvel hosszabb. Hátul félkörben mintegy seprűként veszi körül a szoknyarész alját, innen ered a neve. A kényelmes, visszafogottan elegáns stílus kedvelőinek ajánljuk, kültéri esküvőkön különösen praktikus lehet.

Udvari uszály (az angol court = udvar szóból)

A seprű uszály kicsit rafináltabb változata, a ruha derekától indul, és kicsit hosszabban (kb. 90 cm-nyire) terül el a földön. Ez a típus már eggyel látványosabb, legtöbbször kör alakban terül ki, szinte körbe fogva a menyasszonyt. Nem csak hátul terebélyes, hanem oldalra is bár nem akkora mértékben. 

Kápolna uszály (az angol chapel = kápolna szóból)

Ez a fazon már látványosabb, nagyjából 1,5 méternyi távolságban terül el a viselője mögött, ezért nagyszerűen kiemeli a sziluettet. Hosszúság még a kezelhető kategóriába tartozik. Ideális a templomi ceremóniára, bár a későbbi eseményekre nem árt, ha le tudjuk szerelni a ruháról vagy fel tudjuk tűzni. Sok forgolódástól begyűrődik az alsó szoknya alá.

Katedrális uszály (az angol chatedral = katedrális szóból)

Ez a kifejezetten terebélyes és hosszú uszály megközelítőleg 2-2,5 m-es, rendívül dekoratív, és az esküvői fotókon is tekintélyesen mutat. Hátránya azonban, hogy a nagy méretéből adódóan nehezebb is és nehéz vele menőverezni, ezért inkább a magasabb menyasszonyoknak ajánljuk. Érdemes segítségül kérni koszorúslányainkat uszályhordozónak. 

Királynői uszály (az angol queen = királynő szóból)

Nem véletlen, hogy ezt a típust elsősorban valóban a királyi család tagjai részesítik előnyben, mivel ezek a fazonok akár 3 méternél is hosszabbak lehetnek. Ez pedig különleges odafigyelést, folytonos törődést igényel. Nagyszabású, több száz fős, kiemelt publicitású eseményekkor viszont tökéletes választás azoknak, akik nem riadnak vissza a kihívásoktól még ezen a különleges napon sem, és képesek bármit megtenni az elegancia érdekében. Lélegzet elállító látvány!

Ha tetszett és hasznosnak találtad a cikket, kövess bennünket Instagram-on és Facebook-on a hasonló tartalmakért: DWD Instagram
DWD Facebook

Ha még nem találtad meg az Álom Ruhád, megkönnyítjük a dolgod! Létrehoztuk webáruházunkat a www.dwdress.hu oldalon, ahol megtekintheted minőségi menyasszonyi ruháinkat szuper áron! Már 54.900 ft,-tól rendelhetsz tőlünk ingyenes szállítással és visszaküldéssel!

Vagy foglalj időpontot ruhapróbára pécsi szalonunkba www.dwdress.hu/Idopontfoglalas 

forrás: https://juliaeskuvoiruhaszalon.hu/julia-blog/a-menyasszonyi-uszaly-hossza-es-fajtai/