Rendelj online - ingyenes szállítással & cseregaranciával

Menyasszonyi kisokos

Menyasszonyi ruha anyagok

DWDRESS
DWDRESS
2022.02.21 09:26
Menyasszonyi ruha anyagok

Minden anyagnak meg van a maga varázsa és hangulata.

Tekintsünk meg párat a legnépszerűbb anyagok közül.

Szatén: 

A szatén, olyan menyasszonyi ruha anyag, amely szaténszövéssel készült, ezek az anyagok általában a legfinomabb tapintású minőségi termékek közé tartoznak. Sokan nem tudják, hogy a szatén szó a szövés típusát jelenti és nem az alapanyagot. A szatén sűrűbb szövésű, hűvös tapintású anyag. Különösen szép esése van, ezért gyönyörű menyasszonyi ruhát lehet belőle készíteni. Tisztítását bízzuk szakemberre, ugyanis nagy körültekintést igényel.

Selyem:

A selyem olyan menyasszonyi ruha anyag, ami bőrbarát és jellegzetesen selymes  fényű, finom, és kellemes tapintású. Nyújthatósága, rugalmassága nagyon jó, nem nagyon gyűrődik, könnyen kisimul. A selyem mindig eleganciát, kifinomultságot tükröz. Az esküvői ruhák között számos, különleges selyemtípust fedezhetünk fel, árfekvéstől függően. Megtalálhatjuk a kiegészítők között is: kendők, sálak, nyakkendők, övek. Tisztítása csak úgy, mint a szaténnak, körülményes, dezodorok és parfűmök az anyag színét elváltoztatják, tökre teszik.

Tüll: 

A tüll  hat- vagy négyszögletes lyukacsos szerkezetű, leheletvékony menyasszonyi ruha anyag. Fajtáit merevségük alapján különböztetjük meg: lágy tüll, elasztikus tüll és kemény dekortüll. Gyakran különféle díszítést is kap pl.: gyöngy, csillám, flitter. Alkalmi ruha, menyasszonyi ruha, alsó szoknya, jelmez és dekoráció kiváló alapanyaga. Tisztításnál vegyük figyelembe az útmutatót. Vasalni, körültekintően lehet , nedvesen vagy egy jó gőzvasalóval.

Sifon:

A sifon menyasszonyi ruha anyag, nagyon finom, áttetsző selyem- vagy szintetikus szálból, kreppelt fonalból, vászonkötéssel szőtt kelme, amely finoman strukturált felületet eredményez. Jellemzője az egyenetlen felszín és a szemcsés tapintás. Selyemből vagy műszálból készül. A használati utasítást betartva mossuk, facsarni nem szabad, legfeljebb langyosan vasaljuk, mielőtt az anyag teljesen megszáradna. Közben nagyon óvatosan és lassan, minden irányban nyújtsuk meg és igazítsuk formára.

Taft:

A taft menyasszonyi ruha anyag, sűrű, fényes, vászonkötésű, selyem típusú szövetek gyűjtőneve, hernyóselyemből vagy viszkóz fonalból készül. A taft nagy formatartású anyag, nem részesül puhító utókezelésben, ezért gyűrődik. Selyem, gyapjú, acetát, viszkóza, poliészter vagy nylon szálból készül. A nylonszálas taftot csak kézzel mossuk, a többi taftváltozat vegytisztítást igényel.

Organza:

Az organza menyasszonyi ruha anyag sűrűn szőtt, áttetsző textil. Önmagában is csillogó fényű, széle szegés nélkül sem bomlik, vasalást nem igényel. Tükör organza változata magasabb minőséget képvisel, mint a dekor orgazna, fénye a hullámoknál szépen megtörik. Alkalmi és esküvői ruha, függöny, esküvői dekoráció, ajándékcsomagolás tökéletes alapanyaga. Kissé merev, fényes anyag, mely könnyen gyűrődik, azonban tartós és formatartó. Nedvesen könnyen vasalható.

Ha tetszett és hasznosnak találtad a cikket, kövess bennünket Instagram-on és Facebook-on a hasonló tartalmakért: DWD Instagram
DWD Facebook

Ha még nem találtad meg az Álom Ruhád, megkönnyítjük a dolgod! Létrehoztuk webáruházunkat a www.dwdress.hu oldalon, ahol megtekintheted minőségi menyasszonyi ruháinkat szuper áron! Már 54.900 ft,-tól rendelhetsz tőlünk ingyenes szállítással és visszaküldéssel!

Vagy foglalj időpontot ruhapróbára pécsi szalonunkba www.dwdress.hu/Idopontfoglalas 

forrás:http://vintage-eskuvo.hu/eskuvoi-ruhaszovetek-jellemzoi/