Rendelj online - ingyenes szállítással & cseregaranciával

Menyasszonyi kisokos

Szolgáltatói sarok - Beszélgetés DJ FIDO-val, azaz Németh Attilával

DWDRESS
DWDRESS
2021.12.03 12:53
Szolgáltatói sarok - Beszélgetés DJ FIDO-val, azaz Németh Attilával

Kedves Attila, egészen pontosan mivel foglalkozol? Olvastuk, hogy DJ, vagy DJ ÉS Ceremóniamester is vagy. Hogyan fér meg a kettő egymás mellett?
A DJ és Ceremóniamester, mint szolgáltatást, kizárólag két személlyel kivitelezhető, nem egy személyben kell elképzelni, így tökéletesen a párra tudjuk szabni, a felkonfokat és magát a bulit. DJ & Ceremóniamesterként az esküvő teljes egészében az együttműködés, a kommunikáció és az élményszerzés céljait szolgálom, az eseményre pontosan, felkészülten érkezem, semmilyen körülmények között nem erőltetek a párra olyan eseményt, amely nem összeegyeztethető a pár sajátos stílusával, igényeivel.

 

Szuper dolog, ha abban tudunk kiteljesedni, amit igazán szeretünk csinálni! Mióta vagy a pályán?
Esküvőkkel közel 15 éve foglalkozom, a DJ szakmában több mint 30 éve, esküvőkön pedig 10 éve zenélek, több mint 300+ esküvőn voltam hangulatfelelős.

 

Milyen stílusú zenékkel színesíted az Ifjú Pár Nagy Napját?
Esküvő Dj-ként állíthatom nem kis felelősség eldönteni, milyen zene szórakoztassa a násznépet az esküvőn. A zenei irány, általában a retro, de jól párosítható a napjaink kedvenceivel is. DJ-ként azt mondom, ha a pár kimondottan lakodalmas zenét szeretne a nagy napjára, akkor mindenképpen élőzene kell oda, nem DJ. Ha pedig csak a retrót akkor DJ, de ki is egészíthetjük pár dal erejéig hagyományos vagy napjaink mulatósával.

Ha a Pár Téged választ, lehetőségük van egyedi kéréssel fordulni Hozzád? Például, hogy nem kérnek mulatós zenét, vagy csak a 80-as évek retro slágereit játszd egész este, stb..
A szertartáson elhangzó dalokat minden esetben szeretem ha pár válassza ki, a vacsorát követő bulira pedig, az elhangzásra kerülő stílusokat a párral egyeztetem, de szabad kezet kérek, hogy a buli fergeteges legyen. A párjaim egy 50 dalból álló listát leadnak részemre, melyet be szoktam építeni az esti buliba, hiszen ezek az nagy kedvencek melyre épül az este. Ha pedig valamelyik stílus, mint például a mulatós, és a pár által tiltólistára kerül, az ott is marad, még akkor is ha kedves vendég ezzel nem ért egyet.


Ha teljesen Rád bízzák a zene választást, akkor már úgy érkezel a helyszínre, hogy előre eltervezted, hogy mit fogsz játszani, vagy érzésből játszol és a helyzet formálja, hogy éppen mire van szüksége a násznépnek?
Míg egy esküvői zenekarnak általában 100 – 150 zeneszám van a repertoárjában, ezzel szemben egy esküvő DJj-nek több ezer zeneszám és nagyon sok stílus áll a rendelkezésre. Zenei repertoárom széleskörű, naprakész, ezért az egyedi igényekhez megfelelően azonnal igazodom, a korábbi tapasztalatokra építkezve játszom a zenéket, mert nagyon sok olyan dal van amire szó szerint beindul a násznép. Minden esküvő más és más, de vannak átfedések. A párt igyekszem előzetesen megismerni, ezért is szeretem, ha készítenek részemre egy 50 dalból álló listát.  Ha a pár az esti buli  teljes zenei anyagát előre leadná és kizárólag abból lehet válogatni, attól nem térhetnék el, vagy fixen megkötött lista alapján kellene játszanom a dalokat, biztosan nem vállalom el az esküvőt. Ez utóbbi még a szerződéskötés előtt kiderül a megbeszélés során. Lehet furán hangzik, de mi jobban tudjuk, hogy násznép mire fog beindulni. Számos esetben a pár előzetes elmondása,  a stílus megkötés alapján egyáltalán nem volt tele a tánctér. Ez az irány nem jó, mert a násznép szórakozni is jött, nem a helyén ülni. Ha több a tiltós, mint amit játszani lehet, az katasztrófális helyzetet tud teremteni, ez utóbbinak nem szeretnék a részese lenni, mivel a násznép nem tud a tiltós dalokról, így csak az jön le részükre, a DJ csapnivaló volt.

 

Van egy alap tematikád, amit a helyzetre formálsz, például lassú zenék az elején, aztán pörgősebbek, vagy teljesen változó és násznép-függő ez is?
Az esküvőkön változatos zenét kell játszani, hiszen a násznép minden korosztály képviselteti magát, mindenki táncolni szeretne, ezért a gyorsabb és lassabb tempójú dalok össze válogatásával igyekszem minél gyorsabban fergeteges hangulatot varázsolni. A násznép összetétele is jelentősen befolyásolhatja ezt, ezért addig keverjük a stílusokat amíg meg nem telik a tánctér. A buli elején tempósabb dalokkal indulok, hiszen, nem a násznép bealtatása a cél, hanem a felpörgetése, szórakoztatása. 

 

Olvastuk, hogy Te nem lehűtött füstöt használsz a nyitótánc látvány világhoz, hanem igazi -78 fokos szárazjeget. Megosztanánk velünk kérlek, hogy ez mitől más, mint a lehűtött füst? Mik az előnyei?
Sok Esküvő DJ-vel ellentétben kizárólag egyedi méretű szárazjéggel dolgozunk, nem füstfolyadékot használok mint a klubokban. Ez a speciális látvány effekt, abban különbözik a többi már ismert megoldásoktól, hogy a normál füstgépek füstje felszáll, míg a Chauvet Nimbus szárazjeges gépem által készített füst a földön marad, hiszen a gáz sulyából fakadóan, mert nehezebb mint a levegő, nem is tud megemelkedni. Ezért egy olyan effekt jön létre, mintha a felhőkön táncolnának a párok, így az egyedülálló látvány mellett, különleges képek és videók készülhetnek, az elkészített felhőket pedig több féle színnel is megvilágíthatjuk.

 

Mi az a  szárazjég? 
A folyékony CO₂-t vagy palackokban tárolják környezeti hőmérsékleten 60 bar alatt, vagy vákuum-szigetelt tartályokban kb. −20 °C-on, 20 bar alatti nyomáson. Amikor a folyékony CO₂ expandál (térfogatának kb. az 1,1-szeresére növekszik), finoman porított hó képződik, melynek összepréselésével keletkezik a szárazjég. Ez a jég nagyon hasonló a normális vízjéghez, tulajdonságai azonban jelentősen eltérnek attól:

 • a szárazjég nem tartalmaz vizet,
 • a hőmérséklete −78,5 °C marad,
 • amikor hőenergiát vesz fel (például hőenergia szabadul fel valamilyen hatásra), a szárazjég közvetlenül átalakul gáz halmazállapotúvá, vagyis szublimál anélkül, hogy közben cseppfolyóssá válna,
 • a szén-dioxid kis töménységben nem mérgező, de a biztonsági előírásokat be kell tartani, és a levegőben lévő veszélyes koncentrációt nem szabad túllépni,
 • nem tűzveszélyes, nem gyúlékony,


Milyen hang és fénytechnikát használsz?
PIONEER professzionális DJ Set

 • Mobil Dj pult előlap megvilágítva
 • 2 db mobil mikrofon + mikrofon állvány a szertartás hangosításhoz
 • 2-4 db JBL top hangfal + Tripod + megvilágítás + állvány + JBL EON 615 Aktív hangfal + Aktív mély. (Ezt mindig a helyszínhez és a vendégek számhoz igazítom.)
 • Chauvet Disco effekt fények (Gigbar 2, 4 Play, Hydrabeam 4000)
 • UV LED fények
 • Chauvet Gigbar 2.0, Cameo Hydrabeam 4000 robotlámpák, Eurolite TMH-17 robotlámpák (ezeket mindig az adott helyhez igazítom)
 • A falak színezéséhez pedig paar lámpákat használok 10-30db elhelyezésével, a hely méretétől függően. 
 • Chauvet Nimbus szárazjég gép a nyitótánchoz (szárazjég, szárazjég gép)

 

Hol találkozhatunk Veled vagy a munkáiddal, munkásságoddal?
Megtalálható vagyok az interneten, a közösségi oldalak mindegyikén

 

Átlagosan hány esküvőt vállalsz egy évben?
Változó. Évente 45-55 esküvőn játszom a legnagyobb slágereket. Ennél többet nem is tudok vállalni, mert a sok esküvő, sok utazás is jár. Van olyan hétvége amikor 3 esküvőm is van, akár 1000 km megtételével.

 

Az ország mely részén vagy elérhető?
Nincsen megkötés a részemről, hogy kizárólag csak Pécs. Bárhova szívesen megyek, ahol azt szeretnék, hogy én legyek a hangulatfelelősük.

 

Mitől vagy más, mint a többi szolgáltató? Mit mondanál a Pároknak, miért válasszanak Téged?
A közel 150 Facebook értékelésből kiderül, hogy a násznép velem, nem csak egy esküvőn vesz részt, hanem egy igazi zenei utazáson is. Számomra az is nagyon fontos, hogy a násznép minden tagja jól érezze magát és korosztálytól függetlenül sokat táncoljon. 

Évről évre, mint ahogy a 2022-es évadra is rengeteg meglepetéssel készülök a párok részére, hogy a nagy napról még látványosabb fotók készülhessenek. A teljes fényrendszer évről évre megújul, bővül a trendekhez igazítva. A jövőben sokkal nagyobb hangsúlyt helyezhetek a látványra is a helyszínhez igazítva is, a játszott zenéken túlmenően. Ceremónia mesterként saját játékokat találtam ki, hogy a hangulatot tovább fokozhassuk.

Ha a szolgáltatás megrendelésre kerül, a nyitótánc hanganyagának szerkesztése, a ceremónia zenék válogatásához privát Youtube Tracklist áll a rendelkezésükre, hogy legyen egy jó kiindulópont a zenék válogatásához. A nyitótánc dala mindig nagy dilemma a pároknál, ezért is készítettem részükre egy Youtube listát, hogy a nyitótánc zenét is ki tudják választani + hozzá társítva kiválaszthatják a nekik szimpatikus tánckoreográfia oktató videót,, ezzel is segítve őket térítésmentesen áll a rendelkezésükre. 
Minden esetben válasszanak képzett, tapasztalt, jogtiszta, számlaképes Esküvő DJ-t! 

Mi a tökéletes esküvő titka?
A megoldás kulcsa, mindig az apró részletekben rejlik, ezért ebben is segítem a párjaimat! Kiváló hangulatú bulit szeretnének az esküvődön?
Ha igen, ne is keresgéljenek tovább, mert biztosra vehetik, az esküvőn a tánctér mindig tele lesz !

Ajánlatkérés DJ FIDO-tól: https://www.facebook.com/pecsidj/ Facebook elérhetőségen, vagy a weboldalon: https://pecsieskuvodj.hu/ 

Ha tetszett és hasznosnak találtad a cikket, kövess bennünket Instagram-on és Facebook-on a hasonló tartalmakért: DWD Instagram
DWD Facebook

Ha még nem találtad meg az Álom Ruhád, megkönnyítjük a dolgod! Létrehoztuk webáruházunkat a www.dwdress.hu oldalon, ahol megtekintheted minőségi menyasszonyi ruháinkat szuper áron! Már 54.900 ft,-tól rendelhetsz tőlünk ingyenes szállítással és visszaküldéssel!

Vagy foglalj időpontot ruhapróbára pécsi szalonunkba www.dwdress.hu/Idopontfoglalas