Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.

Rendelj online - ingyenes szállítással & cseregaranciával

Menyasszonyi kisokos

A stresszmentes esküvő titkai

DWDRESS
DWDRESS
2021.12.03 10:20
A stresszmentes esküvő titkai

A stresszmentes esküvő titkai

Az esküvőt egy álomszerű napnak képzeljük el, amikor minden az elképzeléseink szerint alakul. Lélegzetelállító a ruhánk, hibátlan a sminkünk, a hajunk és a csokrunk minden szirma tökéletes. Időben odaérünk mindenhova, a vendégeink jól érzik magukat, a zenekar pedig felülmúlja az elvárásainkat.

 

Azonban ez a romantikus elképzelés nem mindig válik be...

A szervezés során ugyanis szembesülhetünk azzal, hogy a nagy nap kivitelezése néhol akadályokba ütközik. A fodrász vagy a sminkes nem érti, mit szeretnénk, az étteremnél plusz költségek merülnek fel – és akkor a néhány problémás vendégről még szót sem ejtettünk.

A gond, hogy ezerfelé áll a fejünk, igyekszünk teljesíteni a hétköznapokban, elég időt tölteni a szeretteinkkel, és ezek mellett akarjuk felügyelni az esküvőszervezés minden mozzanatát.

Amikor belevágunk, akkor úgy érezhetjük, tele vagyunk energiával, a hetek előrehaladtával azonban besokallhatunk, és eluralkodhat rajtunk a stressz. Ezt szerencsére kiküszöbölhetjük, különösen akkor, ha tudjuk, mi váltotta ki.

A probléma orvoslásához tehát először a stressz gyökerét kell megtalálnod.

Van olyan személy, aki folyamatosan zavar? Magadra maradtál a teendőkkel? Az időhiány miatt legszívesebben a hajadat tépnéd? Esetleg az anyagiak okoznak fejfájást?

 

Így lehet mindenre időd

Ha az idő okoz gondot, akkor a legjobb, ha átgondolod, hogyan és miképpen oszd be az idődet hatákonyan. Vegyél elő egy határidőnaplót (vagy tölts le egy ilyen alkalmazást), és ebbe vezesd fel az összes tennivalódat. Amikor azt mondjuk összes, akkor az egész napos rutinra gondolunk.

Vagyis a munkaidőre, a szabadidős elfoglaltságokra, a családdal szervezett programokra és persze az én-időre. A fennakadások és a folyamatos csúszások elkerülése érdekében mindegyiknél számolj egy kis pufferidővel, vagyis +10%-kal.

 

A kéretlen jó tanácsok

Sok menyasszony szembesül azzal, hogy a jövendőbeli anyósa, sógornője vagy egy kolléganője szinte az őrületbe kergeti. Igyekezz kiiktatni a tőlük érkező „jó tanácsokat”, a megjegyzéseiket pedig engedd el a füled mellett. Ne felejtsd el, ez a nap rólad szól, vagyis az számít, te mit szeretnél és nem vagy köteles megfogadni mások ötleteit.

Természetesen nem azt mondjuk, hogy udvariatlanul utasíts vissza minden felvetést. Jobb a békesség alapon köszönd meg az észrevételeket, és mondd, hogy majd meggondolod őket. Az is elképzelhető, hogy lesznek köztük olyanok, amelyeket tényleg érdemes megfogadnod.

 

Az én-idő kötelező

A lazításról ebben az időszakban sem szabad megfeledkezned. Tudjuk, ilyenkor ez látszik a legegyszerűbben kiiktatható dolognak, de a megnövekedett nyomás miatt kiemelten fontos, hogy időt szakíts rá.

Ez jelenthet egy sétát a kutyáddal, fél óra kocogást, egy koktélozós estét a barátnőiddel vagy egy wellnesszel töltött délutánt. Hidd el, ezek egyike sem felesleges és időrabló tevékenység, mert ezek segíthetnek feltöltődni, aminek köszönhetően felfrissülve térhetsz vissza a szervezéshez.

 

Lesz segítséged

Van, aki úgy érzi, hogy egyedül maradt, mert a vőlegénye nem veszi ki a részét a feladatokból. Amennyiben nálad is ez a helyzet, próbáld megbeszélni vele, miért vonja ki magát a teendők alól. Ha azt látod rajta, az egész csak púp lenne a hátán, akkor a követelőzés helyett inkább kérd meg a barátnőidet vagy a kedvenc unokahúgod, hogy segítsen és csináljatok az egészből egy csajos programot.

Könnyen elképzelhető, hogy így te is jobban fogod érezni magad, amikor a meghívón lévő szöveg betűtípusának, a boríték színének kiválasztására vagy a tortakóstolásra kerül a sor. Arról nem is beszélve, hogy olyan területeken is hasznodra lehet az okosan megválasztott segítő, ahol a párod akkor sem tudna ötleteket adni, ha akarna – például a sminked, a hajad vagy a tökéletes ruha kiválasztásában.

 

Amikor a pénzről van szó

Ha az eseményre fordítható keretet érzed szűkösnek, akkor vedd sorba tételesen, mire adtok ki pénzt. A lista átfutásakor lehet, hogy találsz olyat, amiről le tudsz mondani – például egy csokiszükőkút – vagy olyat, amit az eredeti elképzelésnél olcsóbban ki lehet hozni.

Keveseknek jut eszébe például, hogy ha időben megrendelik a tortát, azzal nemcsak egy teherrel kevesebb lesz a vállukon, hanem a költségekből is lefaraghatnak. Sőt, érdemes alaposan végigböngészned a meghívottak listáját, mert előfordulhat, hogy a vendégek között van egy cukrász, akit megkérhetsz az elkészítésére.

 

A szakértők a barátaid

Amikor a megjelenésed kerül porondra, akkor jobb, ha a szakértőkre bízod magad. Kérj tőlük tanácsot, hidd el, egy hivatását régóta űző fodrász vagy sminkes azonnal hasznos tanácsokkal tud ellátni az adottságaid figyelembe vételével.

Ugyanez érvényes az esküvői ruhádra is: a szalonban dolgozók tapasztalatára nyugodtan rábízhatod magad. Van olyan, aki már több száz menyasszonyt látott – különböző bőrtípussal, testalkattal –, így egyszerűen megtalálhatja álmaid ruháját – amit először észre sem vettél.

Ha szeretnéd biztos kezekben tudni magad, sok szeretettel várunk egy ingyenes ruhapróbára, ahol mindenben segítünk Neked! Bejelentkezés: www.dwdress.hu