Rendelj online - ingyenes szállítással & cseregaranciával

Menyasszonyi kisokos

Szolgáltatói sarok

DWDRESS
DWDRESS
2021.11.16 13:56
Szolgáltatói sarok

Mitől jó a jó fotós?
1. rész

  Most lerántjuk a leplet és eláruljuk, mitől igazán jó egy jó esküvői fotós fotós!
Sokszor azt tapasztaljuk, hogy nehezen tudtok eligazodni a fotósok rengetegében, amit teljesen megértünk, hiszen rengeteg jó fényképész van, mégsem biztos, hogy aki annak tűnik, 100 %-ig biztos, hogy számotokra ő lesz a legmegfelelőbb és legjobb, hiszen minden Pár és minden esküvő más és más. Miért ne a legjobbat szeretnétek életetek legszebb napjára, az esküvőtökre?

A Nagy Nap egyik legmaradandóbb tárgyi emlékei kétségtelenül az esküvői fotók, érdemes ezért különös gonddal kiválasztani a fotóst, aki megörökíti az esküvőtök pillanatait. Sajnos gyakran előfordul, hogy a pár kizárólag megérzések vagy ajánlás alapján választ, a végeredmény pedig csalódás lesz.
Segítünk, hogy miket vegyél figyelembe ahhoz, hogy biztosan a legjobb szakembert válaszd!

Íme a pro 5 tippünk ahhoz, hogy biztosan ne legyen csalódás a vége:

Csekkoljátok le alaposan a lehetőségeket

  Az esküvői fotós kiválasztása korántsem könnyű feladat, hiszen rengeteg jó fotós van, sok referencia és sok szimpatikus arc. Azt javasoljuk, vezessetek egy listát arról, kik Ők. Miután ez a szűrés meg van, nézzétek át a kiválasztott fényképészek referenciáit, weboldalát, közösségi felületeit, és kérjetek árajánlatot tőlük! Különösen ajánljuk, hogy ne csak egyetlen Instagram képet nézzetek meg egy-egy esküvőről: szenteljetek alapos figyelmet azoknak az összeállításoknak, ahol egy esküvőt teljes egészében megtekinthettek. Így ismerhetitek meg ugyanis az adott fotós stílusát, és ez alapján lesz lehetőségetek átgondolni, hogy a stílus, hangulat és színvilág harmóniában van-e a ti saját esküvői fotókról alkotott elképzeléseitekkel.  

Találkozzatok személyesen is az esküvő előtt

  Ha a személyes találkozás nem megvalósítható, természetesen egy Skype-hívás is megfelelő lehet. A lényeg, hogy megismerhessétek egymást annyira a döntés előtt, hogy biztosan érezzétek, passzol a kommunikációs stílusotok, személyiségetek egymáshoz, és át tudjátok beszélni a főbb elképzeléseket. Sokan dolgoznak például művészi, klasszikus vagy dokumentarista stílusban, illetve sötétebb, élénkebb vagy lágyabb tónusokkal, kevesebb vagy több utómunkával, esetleg sok fekete-fehér fotót készítenek. Tehát nem csak az a feladatotok, hogy a legjobb fotóst válasszátok ki a nagy napra (erre kiváló módszer a barátok személyes ajánlása vagy a Facebook-értékelések), az is ugyanilyen fontos, hogy hasonlítson az ízlésetek. Ennek alaposabb megismerésére tehát tökéletes lehetőség a személyes találkozó, amelyre a fotós olyan fotókkal is készül, amelyek esetleg nem találhatók meg a weboldalán. Ezeket látva rögtön tudtok reagálni egymásra és kérdezni, így könnyebben választ kaphattok a kérdéseitekre, mint egy kötöttebb e-mailezés során.  

Készíttessétek el vele a jegyes fotóitokat

  Ma már rengeteg pár készíttet jegyesfotókat az esküvőt megelőzően, nem véletlenül! Hiszen egy kiváló lehetőség arra, hogy jobban megismerjétek egymást és összecsiszolódjatok! Ha tehát minden jól alakul, akkor még elég időtök van az esküvő előtt egy hangulatos jegyesfotózásra. A fotós „gyakorolhat rajtatok” a  Nagy Napra, megtalálhatja a hozzátok illően legelőnyösebb beállításokat, és nem utolsó sorban, ti is barátkozhattok az érzéssel, milyen az, amikor egész nap a középpontban vagytok. Az elkészült fotók pedig a legmeggyőzőbb bizonyítékai lesznek annak, hogy egyezik-e az ízlésvilágotok vagy sem. Ha utóbbi, akkor a kiskapu még mindig nyitva lesz arra, hogy az esküvőtökön valaki mással dolgozzatok.

Fontos dolgok listája

  Természetesen mindenki számára más és más pillanatok a legfontosabbak a nagy napból, és lehetetlenség mindenre kiterjedően megörökíteni a nagy napot – különösen igaz ez akkor, ha egyedül és nem párban, esetleg csapatban dolgozik a fotós. Fontos ezért, hogy előre jelezzétek neki (írásban!), melyek azok a pillanatok, események, beállítások, amelyekről alaposabb dokumentációt szeretnétek. Ez például lehet a csokordobás pillanatai, az első tánc mozzanatai, a nagymama házi süteményei, a nagybácsi egyedi pálinkás üvegjei vagy esetleg a kiskutyátok cukiságai a nagy nap során. Rendkívül fontos, hogy ezeket a kéréseket előre kommunikáljátok, hiszen utólag már lehetetlenség lesz olyan fotókat varázsolni, amelyek sosem készültek el.

Alaposan olvassátok át a szerződést

  Talán ez az egyik legfontosabb lépés az esküvői fotós kiválasztása során. Reméljük, hogy a szerződéskötés minden esetben alap, és nem kell erre külön figyelmeztetnünk titeket. Azt azonban mégis szeretnénk hangsúlyozni, hogy alaposan, betűről betűre tanulmányozzátok a szerződést, mielőtt aláírjátok. Ha a fotós az árajánlat adást követően nem mondja, hogy írjatok szerződést… fussatok! J

4+1 pro tipp – fotós ajánlás Tőlünk Nektek

  Mi nagyon fontosnak tartjuk azt, hogy a fotós, akit kiválasztotok, szívből dolgozzon és szeresse azt, amit csinál. Sok szeretettel ajánlunk Nektek egy fotográfus hölgyet, aki megbízható, kreatív és szépen dolgozik. Felkerestük Őt egy rövid interjú erejéig, amelyet hamarosan megosztunk veletek, ezzel is segítve Benneteket! Addig is, Ági munkáit itt találjátok: www.instagram.com/KocsisArt

Ha tetszett és hasznosnak találtad a cikket, kövess bennünket Instagram-on és Facebook-on a hasonló tartalmakért: https://www.instagram.com/dwddress/
https://www.facebook.com/dwdress, 

Ha még nem találtad meg az Álom Ruhád, megkönnyítjük a dolgod! Létrehoztuk webáruházunkat a www.dwdress.hu oldalon, ahol megtekintheted minőségi menyasszonyi ruháinkat szuper áron! Már 54.900 ft,-tól rendelhetsz tőlünk ingyenes szállítással és visszaküldéssel!

Vagy foglalj időpontot ruhapróbára pécsi szalonunkba www.dwdress.hu/Idopontfoglalas