Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.

Rendelj online - ingyenes szállítással & cseregaranciával

Menyasszonyi kisokos

"Valami kék" a nagy napra!

DWDRESS
DWDRESS
2021.07.05 13:35
"Valami kék" a nagy napra!

Valami kék? Nincs rá ötleted?-Mi segítünk! 

A valami régi, valami új, valami kölcsön, és valami kék ugyanolyan szoros egységet alkot így négyen, bár külön-külön is megállják a helyüket. Legtöbbször még a kevésbé babonás menyasszonyok is tartják ezt a négyes esküvői szabályt, amely a tengerentúlról származik. A kék azonban elég meghatározó szín, így adódhat a kérdés, hogyan tudjuk beilleszteni a menyasszonyi megjelenésünkbe ezt az árnyalatot. Mutatunk pár csodás ötletet!

Miért kell valami kék a menyasszonyra?

A babonát ismerni egy dolog, érdemes kicsit belesni a kulisszák mögé, hogy értsük is, miért éppen kéket kell viselnie a menyasszonyoknak. A hagyomány nem véletlenül alakult így, hiszen a kék szín a tisztaságot és hűséget jelképezi, illetve a keresztény szimbolika szerint, szeplőtlen Szűz Máriával társított szín. Tehát, a valami kék nem véletlenül kék.

Hogyan viseld a valami kéket? – Tippek és ötletek

Először is azt érdemes eldönteni, hogy mennyire szeretnétek látványosan viselni a kék kiegészítőt, vagy éppenséggel csak a babona miatt veszitek fel, de ez inkább csak nektek fontos, és nem szeretnétek, ha feltűnő lenne. Ez máris segíteni fog a választásban!

Hajban:

A legtöbb menyasszony a frizurájába csempészi be a valami kéket, hisz így nem lesz nagyon szembetűnő, de nem is lesz teljesen elrejtve. Tehettek a hajatokba kék hajtűt, fésűt, masnit, hajpántot, tiarát, virágkoszorút vagy akár egy kék szalagot bele is fonhattok frizurátokba.

Ékszerként:

A legegyszerűbb, ha a fülbevalótok, a nyakláncotok vagy esetleg a karkötőtök jeleníti meg a kék színt.

Menyasszonyi ruhán:

Természetesen nem kell az egész ruhának kéknek lenni – bár azt is be lehet már vállalni, akár menyecskeruhaként is – elég, ha a ruhán megjelenik egy kék szaténöv, vagy az öv közepén egy kék köves dísz, esetleg egy fűzős ruha hátánál kék szalag, vagy díszítésként kék gyöngy, strassz, csipke.

Cipőként:

Mióta Carrie Bradshow egy meseszép kék Manoloban mondta ki az igent Mr. Big-nek, teligázzal hódítanak a kék menyasszonyi cipők!

Harisnyakötőn:

Az egyik legjobb választás, ha szeretnétek elrejteni a kék kiegészítőt.

Manikűrben:

Már egy szép pasztell kék árnyalat is kipipálja a valami kék szabályt, de akár a klasszikus francia manikűrben elhelyezett kék kövek is nagyon elegánsak tudnak lenni.

Virágcsokorban:

Nem szükséges ehhez kék virágokat választani, elég, ha a csokor szára kék szalaggal van áttekerve.

Fehérneműként:

Ha ezt választjátok, arra nagyon figyeljetek, hogy a vékonyabb anyagú ruhátokon, át ne látszódjon!

Cipőtalpon:

Csak ritkán engedi láttatni, mi is az a valami kék, amit viseltek, de egy fotózáson izgalmas képek tudnak ezáltal születni. Lehet az egész cipőtalpatok kék, vagy akár kék színnel rá is írhatjátok esküvőtök dátumát, a Mr. és Mrs feliratot, vagy azt is, hogy: Yes!

Még, ha nem is vagytok túlzottan babonásak, valljuk be őszintén, nagy bajotok nem származhat abból, ha akár csak elrejtve is, de viseltek valami kék kiegészítőt az esküvőtökön.

Ha pedig mindig lekopogjátok amit mondtok, hogy el ne szóljátok, hisztek a kifordított ruha szerencsehozó erejében, és a fekete macska szerencsétlenségében, akkor kötelező betartani a valami régi, valami új, valami kölcsön, valami kék négyes szabályt. Hátha ez lesz a ti négylevelű lóherétek a nagy napon!