Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.

Rendelj online - ingyenes szállítással & cseregaranciával

Menyasszonyi kisokos

Menyasszonyi uszály, mint kiegészítő.

DWDRESS
DWDRESS
2021.06.29 10:44
Menyasszonyi uszály, mint kiegészítő.

Az esküvői ruha éke, alapvető stílusának meghatározója, a menyasszonyi uszály. 

Mire figyelj az uszály kiválasztásánál?

Biztos mindenkinek él a fejében a kép, ahogy egy menyasszony az oltár felé sétálva több méteres uszályt húz maga után. Lenyűgöző látvány, na de nem minden ara képes erre a mutatványra. A látványon túl a következőket vegyétek figyelembe:

 • Hossz: A menyasszonyi uszály elsősorban a hosszról szól. Egy rövidebb uszállyal szolidabb megjelenést érhettek el, ami egy letisztult esküvőhöz tökéletesen passzol, míg egy több méteres uszály egy előkelőbb, ünnepélyesebb esküvő hangulatához illik igazán.
 • Súly: A menyasszonyi uszály hosszától függően akár kilókkal is nehezítheti a ruha súlyát. Ezt a súlyt pedig folyamatosan tartani, mozgatni kell.
   • Mozgásszabadság: Ha úgy tervezitek, hogy végig a táncparkett középpontjai lesztek, fontos kipróbálni, hogy az uszályban mennyire tudtok önfeledten és könnyedén mozogni.
   • Felcsatolható-e: Nem kell óriási kompromisszumot kötnötök az uszály kiválasztásakor, hisz több ügyes megoldás is létezik, hogy egy hosszú uszályból egy gyors csatolással rövidebb szoknyát varázsoljatok.
  • Fontos arra is figyelnetek, hogy milyen terepen fogjátok viselni a menyasszonyi uszályt. A földön húzva könnyen koszolódhat, szabadtéri esküvő esetében érdemes uszályhordó segítségét kérnetek.

   Menyasszonyi uszály hossza, fajtái

   A menyasszonyi uszály hossza alapján több kategóriába sorolható az egyszerűbbtől a merészebben át egészen a királynők megjelenését idéző uszályokig.

   1. Seprűuszály: Másnéven, a „sweep”. A legegyszerűbb uszályról van szó, mely a szoknya folytatásaként mindössze 20-40 cm-rel lóg túl. Nevét onnan kapta, hogy hátul félkörben, mint egy seprű, úgy követi a ruhát. Tökéletes választás a visszafogottabb stílus kedvelőinek, emellett kültéri esküvőkön a legpraktikusabb viselet.
   2. Udvari uszály: Avagy a „court” uszály. Ez a fazon egy fokkal több merészséget tartalmaz, mint az első, de mondhatjuk, hogy a seprűuszály látványosabb nagytestvére. A ruha derekától indul, és nagyjából 90cm-rel lóg túl a szoknyán. Látványra feltűnőbb, de még mindig könnyű mozgást tesz lehetővé.
   3. Kápolnauszály: A „chapel”. Ez a menyasszonyi uszály már 1.5 méter hosszúsággal dicsekedhet. Előnye, hogy nagyszerűen kiemeli viselője sziluettjét, nyújtja a menyasszonyi ruha összképét, de emellett még kezelhető a hosszúsága. Tánchoz, és a lakodalomhoz azonban érdemes már felcsatolni, vagy levenni.
   4. Katedrálisuszály: Ahogy neve is mondja, a „chatedral”. Ez a tekintélyes uszály már elérheti a 2.5 méteres hosszúságot is. Fantasztikusan mutat esküvői fotókon, templomi szertartásokon igazán lenyűgöző látvány, azonban ennek az uszálynak már érezhető súlya van, amit nehezebb koordinálni. Magasabb aráknak ajánljuk, és érdemes egy uszályhordozó segítségét is igénybe venni.
   5. Királyi uszály: Kinek ne ugrana be azonnal Kate Middleton, aki királyi esküvőjén lenyűgöző ruhájában méltóságteljesen viselte a több, mint 3 méteres uszályt. Nem meglepő, hogy ezt a menyasszonyi uszályt valóban királyi család tagjai részesítik előnyben, hisz több száz fős, nagy publicitású esküvőknél tökéletes választás az elegancia oltárán mindent feláldozó aráknak.

  Különleges menyasszonyi uszály megoldások

  Ha látványos menyasszonyi uszály az álmotok, de nem szeretnétek végig az asztalnál ülni miatta, több ügyes megoldás közül is választhattok.

  A legtöbb menyasszonyi uszályt fel lehet tűzni a szertartás végeztével a szoknya derék – illetve csípő vonalában. Ez megoldható apró gombokkal, de teljesen áttetsző patentokkal is. Érdemes a ruhapróbákon ezt is gyakorolni, és valaki segítségét kérni a nagy napon.

  Ha azonban az uszály annyira terebélyes, hogy szépen felcsatolni nem lehet, választhatjátok a teljesen levehető uszályt is, melyet egy könnyed mozdulattal el lehet távolítani a szoknyáról, így pillanatok alatt készen álltok a táncolásra, ráadásul egy merőben új megjelenést tudok elérni.