Rendelj online - ingyenes szállítással & cseregaranciával

Vásárlási feltételek

Általános szerződési feltételek
Adatkezelési tájékoztató
Általános szerződési feltételek
KIEMELT INFORMÁCIÓK

A szolgáltató (eladó, vállalkozás) adatai

Név: Kocsis Balázs e.v.
Székhely: 7636 Pécs Fagyöngy utca 8.
Levelezési cím: 7624 Pécs Hungária utca 7.
Adószám: 56873964-1-22
Képviselő: Kocsis Balázs
Telefonszám+36-70/674-2755
E-mailhello@dwdress.hu
Honlap: www.dwdress.hu
Bankszámlaszám: 11600006-00000000-94742091 (Erste Bank)

Tárhelyszolgáltató adatai
Név: UNAS Online Kft.
Székhely: H-9400 Sopron, Major köz 2. I/15
Elérhetőség: +36-99/884-000, unas@unas.hu

 

SZÁLLÍTÁS

  • Futárral
    GLS futárszolgálattal küldjük a termékeket 1-3 munkanapon belül.
    Amennyiben a rendelt termék nincs raktáron, úgy a szállítási idő változhat, de erről minden esetben tájékoztatjuk a vásárlót.
    Szállítási költség: 40.000 Ft-ig: 2500 Ft, ez felett INGYENES!

  • Személyes átvétel az üzletünkben
    Szalonunkban személyesen is átveheted.
    Cím: 7624 Pécs Hungária utca 7.

  • Ingyenes szállítás és visszaküldés
    Mivel ruháink raktáron vannak ezért a szállítás ideje 2-4 munkanap. 
    Minden ruhánkat ingyenes szállítással küldjük és ha úgy gondolod, hogy inkább másik ruhát szeretnél, egy alkalommal ingyenes visszaszállítással kicseréljük neked egy általad kiszemelt másik ruhára. Amennyiben a csere ruha olcsóbb, mint amit először vásároltál egy általad megadott bankszámlaszámra elutaljuk a különbözeti árat. Ha pedig drágább akkor vagy utalva vagy a csere ruha átvételekor utánvéttel fizetheted ki a különbözeti árat.
    Visszaküldés esetén futárt küldünk a megvásárolt ruháért és amint megérkezik hozzánk, ellenőrizzük állapotát és ha ugyanolyan állapotban érkezik vissza, mint az elküldés pillanatában azonnal küldjük is a cseredarabot.
    Az ingyenes szállítás kizárólag a menyasszonyi ruhákra vonatkozik. Minden más termékünk rendelésekor szállítási költséget számítunk fel súly alapján.

 

FIZETÉS

  • Készpénzzel a helyszínen
    Megrendelésedet készpénzben is kifizetheted szalonunkban.
    Szalonunk címe:7624 Pécs Hungária utca 7.
    Telefonszám:+36-70/218-5726

  • Előre utalással
    Banki átutalás
    A termékek ellenértékét banki átutalás útján is rendezheti. Az átutaláshoz szükséges adatok:
    Bankszámlaszám: 11600006-00000000-94742091 (Erste Bank)
    Kedvezményezett neve: Kocsis Balázs
    Kérjük,hogy a közlemény rovatban mindenképpen tüntesse fel a megrendelési számát!

  • Utánvéttel
    Rendelésedet a termék kiszállítása után a futárnál is kifizetheted.

  • A honlapon feltüntetett árak a ténylegesen fizetendő eladási árak.
  • Cégünk az alanyi adómentesség szerinti adózási formába tartozik.
  • Így az árlistánkban szereplő árak a ténylegesen fizetendő összeget mutatják!
    A megrendelés munkatársunk visszaigazolása után válik véglegessé.

    Munkatársaink folyamatosan frissítik raktárkészlet-nyilvántartásunkat, ezért előfordulhat eltérés a nyilvántartásban szereplő és a valós használt árukészlet között.
    Mivel több platformon is értékesítjük használt termékeinket, így előfordulhat, hogy olyan használt terméket rendeltél meg amit más platformon esetleg más éppen megvásárolt.
    Ebben az esetben munkatársaink alternatív/helyettesítő használt terméket ajánlanak önnek, amennyiben nem felel meg az alternatív használt termék, akkor természetesen a megrendelését érvénytelenítjük.

 

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK (ÁSZF)

A webshopban minden látogató regisztráció nélkül kereshet, válogathat az általunk kínált termékek között, megismerheti azok jellemzőit, illetve regisztrációt követően leadhatja megrendelését.
Kérjük, amennyiben vásárlója, aktív felhasználója kíván lenni webáruházunknak, úgy figyelmesen olvassa el Általános Szerződési Feltételeinket (továbbiakban: ÁSZF), és ezt követően kizárólag abban az esetben vegye igénybe szolgáltatásainkat, amennyiben annak valamennyi pontjával egyetért, azokat önmagára nézve kötelező érvényűnek ismeri el.

A webáruház használatának megkezdésével az ÁSZF-ben rögzítetteket elfogadja. 

Az ÁSZF alapján, a webáruház útján megkötött szerződés kizárólag elektronikus formában jön létre, iktatásra nem kerül, a későbbiekben nem kereshető vissza, magatartási kódexre nem utal. A Megrendelő megrendelés során a Kocsis Balázs e.v. vállalkozással kerül szerződéses jogviszonyba.

A szerződés a szolgáltatások kölcsönös teljesítésével megszűnik.
Az ÁSZF-ben nem szabályozott kérdésekre a hatályos magyar jogszabályok – különösen a Polgári törvénykönyvről szóló 2013. évi V. tv., a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II.26.) Kormányrendelet, és az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. tv. – rendelkezései irányadóak. A kötelező jogszabályi rendelkezések a Felekre minden további kikötés nélkül irányadóak.

A jelen ÁSZF 2021. Április 30. napján lép hatályba, és visszavonásig, illetve módosításig érvényes. Üzemeltető jogosult az ÁSZF egyoldalú módosítására, melyről legalább az új szabályozás hatályba lépése előtt 10 nappal értesíti a Felhasználókat a webáruház oldalain.
Valamennyi, a webáruház felületein megjelenő, kép, szöveg, vagy egyéb adat szerzői jogi védelem alatt áll, így ezek bármilyen formában történő, jogosulatlan – a jogosult hozzájárulása nélküli – felhasználása a szerzői jogok megsértését jelenti.

A webáruházban megjelenő tartalmak vagy azok bármely részletének letöltése, elektronikus tárolása, feldolgozása és értékesítése az Üzemeltető írásbeli hozzájárulása nélkül tilos.
A webáruház működésével, megrendelési- és szállítási feltételekkel, folyamatokkal kapcsolatosan felmerülő kérdései esetén elérhetőségeinken állunk szíves rendelkezésére! 
Regisztráció során a felhasználónak lehetősége van hírlevélre történő feliratkozásra.

 

  1. MEGVÁSÁROLHATÓ TERMÉKEK, SZOLGÁLTATÁSOK

Webáruházunkban a DWDRESS esküvői ruhaszalon által forgalmazott termékek vásárolhatóak meg. 

Webáruházunkon keresztül Ön azokat a termékeket tudja megvásárolni, amelyek mellett megtalálhatóak a termékadatok, választható méretek, a termék ára, és a vásárlást jelző kosár ikon. Abban az esetben, ha egy adott termék nincs raktáron, azonban rendelhető, a termék adatlapján megtalálhatóak a termékadatok, választható méretek, a termék ára és a kosár ikon is, azonban ezen termékeknél feltüntetésre kerül a raktárkészlet-hiány, illetve a hosszabb szállítási határidő. Amennyiben a honlapunkon olyan terméket talál, amely webáruházunkon keresztül nem érhető el, kérjük, hogy megadott e-mail címünkre küldje el érdeklődését kollégáink részére, akik egyeztetés céljából felveszik Önnel a kapcsolatot.

A honlapon feltüntetett árak a ténylegesen fizetendő eladási árak, cégünk az alanyi adómentesség szerinti adózási formába tartozik, így az árlistánkban szereplő árak a ténylegesen fizetendő összeget mutatják! Az árak a házhozszállítás díját nem tartalmazzák.
A csomagolás díja nem kerül felszámításra.
A megrendelt termékeket házhoz szállítjuk, illetve lehetőség van azok személyes átvételére is a 7624 Pécs Hungária utca 7. szám alatt.

  1. RENDELÉSI, VÁSÁRLÁSI INFORMÁCIÓK

Megrendelését regisztrációt, illetve, amennyiben már regisztrált vásárló, bejelentkezést követően tudja elküldeni.
Regisztrációt követően a későbbi megrendelések során elegendő a kosár tartalmának összeállítása, a számlázási- és szállítási adatokat (amennyiben azok megegyeznek a korábban megadott adatokkal) nem kell ismételten megadnia. 

Felhívjuk figyelmét, hogy az egyes adatok megadása során kiemelten figyeljen az adatok pontosságára, mivel azok alapján kerül kiszámlázásra, valamint szállításra a megrendelt termék.

Amennyiben Ön már regisztrált felhasználónk, úgy a megvásárolni kívánt termékek kiválasztását követően, a „Kosár” tartalmának megtekintésekor a „Bejelentkezés” gombra kattintva tud bejelentkezni.
Amennyiben új vásárló, úgy regisztrációra a megvásárolni kívánt termékek kiválasztását követően, a „Kosár” tartalmának megtekintésekor van lehetősége.

A rendelés menete

1)      A „Webáruház” fül legördülő menüjéből válassza ki a megtekintetni kívánt termékkategóriát, majd keressen a termékek között. A termék fényképére kattintva megnyílik az adott termék adatlapja. Az adatlapon található indexképre kattintva további információkat tudhat meg a termékről. Az adatlapon megtekintheti a termék forintban értendő árát, a rendelkezésre álló méreteket, illetve kiválaszthatja az Önnek megfelelő méretet és a rendelni kívánt darabszámot.

2)      A „kosárba” gombra kattintva helyezze kosarába a kiválasztott mennyiséget, a kiválasztott méretből. Méretválasztásban segítséget nyújt a „Webáruház” fül legördülő menüjéből kiválasztható „Mérettáblázat”. Itt megtalálja valamennyi méretre vonatkozó adatokat.  

A „Webáruház” fülnél legördülő listából a „Kosár”-ra kattintva ellenőrizheti a kosarába helyezett termékeket, azok darabszámát, illetve megtekintheti a kosár teljes tartalmát.

A kosár megtekintését követően az „Elvesz”, „Hozzáad” és „Törlés” gombok segítségével lehetősége van a mennyiségek módosítására, illetve az esetleges törlésre.

Amennyiben a kosár megtekintését követően újabb termékeket kíván a kosarába helyezni, úgy a „Webáruház” fül legördülő menüjéből ismételten válassza ki a kívánt termékkategóriát és válogasson tovább. A kosár megtekintése nélkül is tovább folytathatja a vásárlást. Ebben az esetben keresse meg a további megvásárolni kívánt termékeket. Az újabb termékek, illetve azok méretének és mennyiségének kiválasztásával a kosár tartalma automatikusan frissül.

3)      Leárazott termékek esetében a termék adatlapján áthúzva látható a termék eredeti ára, mellette pedig az aktuális akciós ár.

4)      A kosárba helyezett termékek listázását követően láthatja megrendelésének – a szállítási és esetleges utánvételi díjat nem tartalmazó –, forintban (HUF) értendő végösszegét.

A termékek kiválasztásának befejeztével, a méretek és mennyiségek ellenőrzését követően ellenőrizze a regisztráció során megadott személyes-, illetve esetlegesen eltérő számlázási adatait.

Felhívjuk figyelmét, hogy az egyes adatok megadása során kiemelten figyeljen azok pontosságára, mivel azok alapján kerül kiszámlázásra, valamint szállításra a megrendelt termék!

Amennyiben az adatok kapcsán bármilyen javításra van szükség, úgy lépjen vissza a „Webáruház” fül menüjéből kiválasztható „Személyes adatok”-hoz, és végezze el a szükséges javításokat!

Az adatok ellenőrzését, esetleges módosítását követően válassza ki az Ön által használni kívánt fizetési-, illetve szállítási módot.

A szállítási mód kiválasztását követően láthatja megrendelésének teljes, a termék(ek) árát, valamint a költségeket is tartalmazó, forintban értendő végösszegét.

5)      Amennyiben megrendelésével kapcsolatban bármilyen megjegyzése, kérése, kérdése van, úgy azt kérjük, jelezze az adatok megadását követően a „Megjegyzés” rovatban!

6)      Amennyiben a termékek futár általi kiszállítását kéri, úgy annak költsége is Önt terheli.

7)      Amennyiben meggyőződött róla, hogy valamennyi adat helyesen került rögzítésre, és kizárólag az Ön által megrendelni kívánt termékek szerepelnek az összesítő listán a megfelelő méretben és mennyiségben, akkor erősítse meg, hogy az ÁSZF rendelkezéseit megismerte, és kattintson a „Fizetési kötelezettséggel járó megrendelés elküldése” gombra (a gomb, amellyel fizetési kötelezettséggel járó rendelését leadja)!

8)      A vásárlás befejezését követően megrendeléséről automatikus visszaigazoló e-mailt kap, amely tartalmazza az Ön által megrendelt termékeket, a rendelés végösszegét, valamint a rendelés során megadott adatokat. Kérjük, hogy amennyiben a rendelés leadását követő 12 órán belül nem érkezik meg az Ön által megadott e-mail címre a megrendelés visszaigazolása, úgy ellenőrizze postafiókja „Spam” / „Levélszemét” mappáját. Amennyiben ezen mappába sem került a visszaigazoló e-mail, úgy kérjük, annak hiányát jelezze felénk a hello@dwdress.hu e-mail címen vagy a +36-70/218-5726 telefonszámon!

9)  Kérjük, hogy amennyiben a megrendelés visszaigazolásában azt észleli, hogy adatai nem helyesen kerültek rögzítésre, vagy azok a megrendelés leadása során helytelenül kerültek megadásra, ezt, valamint a helyes adatokat haladéktalanul szíveskedjen írásban jelezni Üzemeltető részére a hello@dwdress.hu e-mail címen vagy a +36-70/218-5726 telefonszámon!

  1. MEGRENDELÉSEK FELDOLGOZÁSA, KISZÁLLÍTÁS / ÁTVÉTEL IDŐPONTJA, LEMONDÁS

A rendszerünkbe beérkező megrendelések feldolgozása, beérkezési sorrendben, munkanapokon 10:00 és 16:00 óra között történik. Megrendelés feladására feldolgozási időn kívül is lehetőségük van, ilyen esetben a rendszerbe beérkező megrendelés a beérkezést követő munkanapon kerül feldolgozásra.

A megrendelés beérkezését követően, a feldolgozás során,szerdai napon munkatársunk telefonon felveszi Önnel a kapcsolatot a megrendelés véglegesítése érdekében. A telefonos egyeztetés során Önnek lehetősége van a megrendelés vagy annak egy részének lemondására, módosítására. A telefonon történt egyeztetést követően lemondásra, módosításra már nincs lehetőség.
Amennyiben előreutalásos fizetési módot választ, és házhoz szállítást kér, úgy a termékek vételárának, valamint a házhoz szállítás díjának együttes összegét köteles az Üzemeltető által a visszaigazoló e-mailben megadott számlaszámra történő átutalással vagy pénztári befizetéssel teljesíteni. Kérjük, hogy előre utalás esetén az utalás „Közlemény” rovatában szíveskedjen feltűntetni a megrendelés rendelésszámát!

 Előre utalásos fizetési mód esetén a kiszállítást a megrendelés végösszegének Üzemeltető bankszámla számán történő jóváírását követő hétfői vagy szerdai napon vállaljuk.

A terméket személyesen is átveheti a 7324 Pécs, Hungária utca 7. szám alatt.

  1. FIZETÉSI MÓDOK

Megrendelése leadásakor választhat utánvétes,előreutalás és készpénzes módok között.

Amennyiben utánvétes fizetési módot választ, és házhoz szállítást kér, úgy a termékek vételárát, valamint a házhoz szállítás-, és az utánvét díját a futár részére kell kifizetnie, a csomag átvételének időpontjában.

Házhoz szállítás esetén a papíralapú számlát a csomag nem tartalmaz,mert e-mailben elektronikus számlát küldünk!
Ha előreutalást választ,akkor kérjük teljesítse minél hamarabb,csomagját csak akkor tudjuk feladni,ha a vételár megérkezett a céges számlánkra!
Személyes átvétel esetén lehetősége van a vételár csomag átvételekor történő kiegyenlítésére, illetve ebben az esetben választhatja az előreutalásos fizetési módot.

  1. HÁZHOZ SZÁLLÍTÁSSAL KAPCSOLATOS INFORMÁCIÓK

A megrendelt termékek kiszállítását a GLS futárszolgálat végzi. A csomagok kiszállítása munkanapokon 08 - 18 óra között történik. Kérjük, hogy szállítási címként minden esetben olyan címet adjon meg, amelyen a fent jelölt időpontban elérhető, a küldeményt át tudja venni.
Át nem vett, visszaküldött csomagok esetében a ki- és visszaszállítás költsége is Megrendelőt terheli.
Át nem vett, visszaküldött csomag ismételt kiszállítását kizárólag a teljes vételár, valamint a felmerülő szállítási és egyéb költségek előre történő megfizetése esetén vállaljuk.
Kérjük, hogy a csomagot a futár jelenlétében nyissa ki, ellenőrizze annak tartalmát, valamint az abban található termékek csomagolásának sértetlenségét. Amennyiben mennyiségi kifogása van, vagy a termék(ek) csomagolásán sérülést észlel, úgy kérje jegyzőkönyv felvételét, s a csomagot ne (vagy csak saját felelősségre) vegye át.

Minden csomaggal kapcsolatos kérdésben,a futárszolgálat ügyélszolgálata ad segítséget. 

  1. SZAVATOSSÁG
  1. Kellékszavatosság

Az Üzemeltető hibás teljesítése esetén a Megrendelő a Molnár Ferenc egyéni vállakozással  szemben kellékszavatossági igényt érvényesíthet.

Megrendelő kellékszavatossági igénye alapján:

-          kijavítást vagy kicserélést igényelhet, amennyiben az általa választott kellékszavatossági jog teljesítése nem lehetetlen, illetve – a másik kellékszavatossági igény teljesítésével összehasonlítva – nem jár az Üzemeltető részére aránytalan többletköltséggel.

-          az ellenszolgáltatás, azaz a vételár arányos leszállítását kérheti, a hibát a kötelezett költségére maga kijavíthatja vagy mással kijavíttathatja, vagy a szerződéstől elállhat, ha a Megrendelő a kijavítást, kicserélést nem kérte vagy nem kérhette, a kötelezett a kijavítást vagy a kicserélést nem vállalta, e kötelezettségének ésszerű határidőn belül nem tud eleget tenni, vagy ha a Megrendelőnek a kijavításhoz vagy kicseréléshez fűződő érdeke megszűnt.

Megrendelő a választott kellékszavatossági jogáról másikra térhet át.

Kérjük, hogy az Önök által észlelt hibát szíveskedjenek elérhetőségeinken haladéktalanul, fogyasztónak minősülő Megrendelő esetén nem később, mint a hiba felfedezésétől számított kettő hónapon belül - lehetőség szerint írásban – jelezni!

Üzemeltető a bejelentést követő 3 (három) munkanapon belül tájékoztatja Megrendelőt szavatossági igényének érvényesíthetőségéről.

Üzemeltető a kicserélést, kijavítást a hiba bejelentésétől számított 15 napos határidőn belül, a Megrendelő érdekeit kímélve végzi el. Amennyiben Üzemeltető a fenti határidőben kötelezettségének bármilyen okból eleget tenni nem tud, úgy arról még a határidő letelte előtt tájékoztatja Megrendelőt. 

A szerződés teljesítésétől számított hat hónapon belül – amennyiben Megrendelő igazolja, hogy a terméket Üzemeltető értékesítette részére – a kellékszavatossági igény érvényesítésének a hiba bejelentésén túl nincs egyéb feltétele. A szerződés teljesítésétől számított hat hónap elteltével Megrendelőt terheli annak bizonyítása, hogy a felmerült hiba már a teljesítés időpontjában is fennállt.

A kellékszavatossági igény a teljesítéstől számított 1 év alatt évül el. Amennyiben a Megrendelő a Polgári törvénykönyvről szóló 2013. évi V. tv. (Ptk.) rendelkezései alapján fogyasztónak minősül, úgy kellékszavatossági igénye a teljesítéstől számított 2 év alatt évül el.⃰

A kellékszavatossági kötelezettség teljesítésével kapcsolatos költségek Üzemeltetőt terhelik.

Amennyiben Megrendelő – anélkül, hogy erre Üzemeltető okot adott volna, vagy az indokolt lett volna – a választott kellékszavatossági jogáról másikra kíván áttérni, vagy valamely kellékszavatossági jogot indokolatlanul kíván igénybe venni, úgy az azzal járó költségeket köteles Üzemeltető részére megtéríteni.

  1. Termékszavatosság

Amennyiben a Ptk. rendelkezései alapján Fogyasztónak minősülő Megrendelő⃰ által megrendelt termék nem felel meg a terméknek a gyártó által történt forgalomba hozatalakor hatályos minőségi követelményeknek, vagy nem rendelkezik a gyártó által adott leírásban szereplő tulajdonságokkal, Megrendelő – termékszavatossági igénye alapján – kérheti a termék hibájának kijavítását, vagy amennyiben ez megfelelő határidőn belül, a Megrendelő érdekeinek sérelme nélkül nem lehetséges, a termék kicserélését.

Megrendelő a hiba felfedezése után késedelem nélkül köteles a hibát gyártó valamely elérhetőségén keresztül gyártóval közölni. A hiba felfedezésétől számított két hónapon belül közölt hibát gyártó késedelem nélkül közöltnek tekinti. A közlés késedelméből eredő kárért Megrendelő felelős.

A termékszavatossági jog gyakorlása tekintetében gyártónak minősül a termék előállítója és forgalmazója(Üzemeltető).

Üzemeltető a kijavítást, kicserélést a hiba bejelentésétől számított 15 napos határidőn belül végzi el. Amennyiben Üzemeltető a fenti határidőben kötelezettségének bármilyen okból eleget tenni nem tud, úgy arról még a határidő letelte előtt tájékoztatja Megrendelőt. 

Üzemeltetőt a termékszavatosság az adott termék általa történő forgalomba hozatalától számított két évig terheli. E határidő eltelte jogvesztéssel jár.

Termékszavatossági igény érvényesítése esetén a termék hibáját Megrendelő köteles bizonyítani.

A gyártó mentesül a termékszavatossági kötelezettség alól, ha bizonyítja, hogy

  1. a) a terméket nem üzleti tevékenysége vagy önálló foglalkozása körében gyártotta vagy forgalmazta; vagy
  2. b) a termék forgalomba hozatalának időpontjában a hiba a tudomány és a technika állása szerint nem volt felismerhető; vagy
  3. c) a termék hibáját jogszabály vagy kötelező hatósági előírás alkalmazása okozta.

Megrendelő ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és termékszavatossági igényt egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthet. Termékszavatossági igényének eredményes érvényesítése esetén a kicserélt termékre, illetve kijavított részre vonatkozó kellékszavatossági igényét a gyártóval szemben érvényesítheti.

Szavatossági igény leértékelt áru esetén is érvényesíthető, amennyiben Üzemeltető nem jelölte meg a leértékelés okát.

A Ptk. 8:1.§ (1) bek. értelmében fogyasztónak minősül a szakmája, önálló foglalkozása vagy üzleti tevékenysége körén kívül eljáró természetes személy.

  1. ELÁLLÁS,VISSZAKÜLDÉS,CSERE    

A Ptk. rendelkezései alapján fogyasztónak minősülő Megrendelő⃰ a szerződéstől 14 napon belül, indokolás nélkül elállhat.

Az elállási határidő attól a naptól számított 14 nap elteltével jár le, amelyen Megrendelő vagy Megrendelő által megjelölt, a fuvarozótól eltérő harmadik személy a terméket átveszi. Több darabból álló termék szolgáltatásakor attól a naptól számított 14 nap elteltével jár le az elállási határidő, amelyen Megrendelő vagy a Megrendelő által megjelölt, a fuvarozótól eltérő harmadik személy az utolsó tételt vagy darabot átveszi.

Amennyiben Megrendelő élni kíván elállási jogával, elállási szándékát tartalmazó egyértelmű nyilatkozatát köteles eljuttatni (postán, telefaxon vagy elektronikus úton küldött levél útján) Üzemeltető alábbi elérhetőségeire:

Levelezési cím: 7624 Pécs Hungária utca 7.

Elektronikus elérhetőség: hello@dwdress.hu

Telefon: +36-70/674-2755

 CSOMAGJÁT VISSZAKÜLDHETI: 7624 Pécs Hungária utca 7.

Az elállási jog határidőben történt gyakorlásának minősül, ha Megrendelő a fent megjelölt határidő lejárta előtt elküldi elállási nyilatkozatát.

Amennyiben Megrendelő a szerződéstől eláll, haladéktalanul, de legkésőbb Megrendelő elállási nyilatkozatának kézhezvételétől számított 14 napon belül Üzemeltető visszatéríti a Megrendelő által teljesített valamennyi ellenszolgáltatást, ideértve a fuvarozási költséget is (kivéve azokat a többletköltségeket, amelyek amiatt merültek fel, mert Megrendelő az Üzemeltető által felkínált, legolcsóbb szokásos fuvarozási módtól eltérő fuvarozási módot választott.) A visszatérítés során Üzemeltető az eredeti ügylet során alkalmazott fizetési móddal egyező fizetési módot alkalmaz, kivéve, ha Megrendelő más fizetési mód igénybevételéhez kifejezetten a hozzájárulását adja; e visszatérítési mód alkalmazásából kifolyólag Megrendelőt semmilyen többletköltség nem terheli. A visszatérítést Üzemeltető mindaddig visszatarthatja, ameddig a terméke(ke)t vissza nem kapja, vagy Megrendelő nem igazolta, hogy azt visszaküldte: a kettő közül a korábbi időpontot kell figyelembe venni.

Megrendelő köteles Üzemeltető részére a termék(ek)et indokolatlan késedelem nélkül, de legkésőbb elállási nyilatkozatának közlésétől számított 14 napon belül visszaküldeni (postai úton, futárszolgálattal) vagy átadni. A határidő betartottnak minősül, ha a 14 napos határidő letelte előtt Megrendelő a termék(ek)et elküldi. A termék(ek) visszaküldésének közvetlen költségét Megrendelő viseli.

Megrendelő felel a termék jellegének, tulajdonságainak megállapításához szükséges használatot meghaladó használatból eredő értékcsökkenésért. A webshopon keresztül értékesített termékek esetében a termék jellegének, tulajdonságainak megállapításához szükséges használat kizárólag a próba. Megrendelő elfogadja, hogy a próbát meghaladó minden további használat értékcsökkenést eredményez, melyet elállás esetén Megrendelő köteles megtéríteni. Használat esetén az értékcsökkenés minimum mértéke a termék bruttó árának 20%-a.

Az elállási jog nem gyakorolható:

  1. a) olyan nem előre gyártott termék esetében, amelyet a fogyasztó utasítása alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő, vagy olyan termék esetében, amelyet egyértelműen a fogyasztó személyére szabtak;
  2. b) romlandó vagy minőségét rövid ideig megőrző termék tekintetében;
  3. c) olyan zárt csomagolású termék tekintetében, amely egészségvédelmi vagy higiéniai okokból az átadást követő felbontása után nem küldhető vissza.

⃰A Ptk. 8:1.§ (1) bek. értelmében fogyasztónak minősül a szakmája, önálló foglalkozása vagy üzleti tevékenysége körén kívül eljáró természetes személy.

  1. PANASZKEZELÉS

A fogyasztónak minősülő Megrendelő jogosult a fogyasztói jogvita bírósági eljáráson kívüli rendezése – így különösen egyezség létrehozásának megkísérlése, ennek eredménytelensége esetén pedig az ügyben döntés hozatala a fogyasztói jogok egyszerű, gyors, hatékony és költségkímélő érvényesítésének biztosítása – érdekében a békéltető testülethez fordulni.

Az eljárásra a Megrendelő lakóhelye vagy tartózkodási helye, ennek hiányában a fogyasztói jogvitával érintett vállalkozás vagy az annak képviseletére feljogosított szerv székhelye szerinti békéltető testület illetékes. Az eljárásra – a Megrendelő erre irányuló kérelme alapján – a fentiek szerint illetékes testület helyett a kérelemben megjelölt békéltető testület illetékes.

Minden, Megrendelő és Üzemeltető közötti jogvita esetén felek törekszenek annak békésen, tárgyalásos úton történő rendezésére.

  1. ADATKEZELÉSI NYILATKOZAT

A webáruház üzemletetése során, azzal összefüggésben Üzemeltető a megrendelések leadásához, azok teljesítéséhez, valamint – annak igénylése esetén – a hírlevelek kiküldéséhez szükséges, a felhasználók által önkéntesen szolgáltatott, személyes adatokat kezeli.

A webáruház látogatója, felhasználója a szolgáltatás használatának megkezdésével elfogadja Üzemeltető adatkezelésre vonatkozó feltételeit, melyek folyamatosan elérhetők a webáruház oldalán, illetve az adatkezeléshez hozzájárul.

A webáruház szolgáltatásainak használata, valamint a felhasználás során történő adatszolgáltatás önkéntes.

A webáruházban, azzal összefüggésben adatkezelést kizárólag Üzemeltető végez. Az adatokat Üzemeltető bizalmasan kezeli. Üzemeltető megtesz minden olyan szervezési, technikai és biztonsági intézkedést, amellyel az adatok biztonsága garantálható.

Üzemeltető harmadik fél részére személyes adatokat nem ad ki, csak az érintett(ek) kifejezett, előzetes hozzájárulása alapján. Amennyiben Üzemeltetőt jogszabályi rendelkezés kötelezi a személyes adatok, vagy azok meghatározott körének kiadására, úgy ahhoz a webáruház látogatója, felhasználója a szolgáltatás megkezdésével hozzájárul.

Üzemeltető a rendelkezésére álló személyes adatokból – többek között marketing-, és értékesítést segítő célból – általános statisztikai módszerekkel, statisztikákat készíthet, melyek eredményeit korlátlan ideig megőrzi. Üzemeltető az általa készített statisztikák alapján rendelkezésére álló statisztikai adatokat harmadik személy részére kizárólag olyan formában adja át, hogy azokat az adatközlő személyére vonatkozó információktól előzetesen megfosztja.

A megrendelés elküldésével – házhoz szállítási szolgáltatás igénylése esetén – Megrendelő kifejezetten hozzájárul ahhoz, hogy a házhoz szállításhoz szükséges személyes adatait Üzemeltető a kiszállítást végző cég részére átadja.

A hírlevél kiküldésére történő önkéntes feliratkozás során megadott adatokat Üzemeltető bizalmasan kezeli. A hírlevél küldéséről történő leiratkozás lehetősége minden kiküldött hírlevélben biztosított, illetve bármikor kérhető Üzemeltető elérhetőségein keresztül.

Az adatközlő személy Üzemeltetőnél bármikor kérelmezheti

-          tájékoztatás nyújtását adatai kezeléséről,

-          személyes adatainak kijavítását, módosítását,

-          személyes adatainak törlését vagy zárolását.

Adatközlő személy a kérelmét Üzemeltető elérhetőségein keresztül jutathatja el Üzemeltető részére, de minden esetben kérjük, hogy kérelmét írásbeli formában (is) szíveskedjen megküldeni vagy megerősíteni. Üzemeltető a kérelmek beérkezését követően haladéktalanul, de legkésőbb 30 napon belül megadja a kért tájékoztatást, illetve – amennyiben jogszabály lehetővé teszi – az abban foglaltaknak eleget tesz, és erről tájékoztatja a kérelmezőt.

A személyes adatok kezelésével kapcsolatban bekövetkezett jogsérelem-, vagy annak közvetlen veszélye esetén bárki bejelentéssel fordulhat a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz.

Személyes adataival, valamint azok kezelésével kapcsolatos jogainak megsértése esetén az érintett személy az adatkezelővel szemben bírósághoz fordulhat.

Jelen adatkezelési nyilatkozat kizárólag Üzemeltető által működtetett webáruházra, és annak látogatói, felhasználói által megadott személyes adatok kezelésére vonatkozik. A webáruház oldalairól esetlegesen elnavigáló linkek esetén Üzemeltető egyéb weboldalak adatkezelési gyakorlatáért felelősséget nem vállal. 

 

Adatkezelési tájékoztató
ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ

A személyes adatok kezelése

A dwdress.hu domain alatt elérhető weboldal (a továbbiakban: Weboldal) üzemeltetője, és az azon kezelt személyes adatok tekintetében az adatkezelő a Kocsis Balázs e.v. (7636 Pécs Fagyöngy utca 8.).
Az adatkezelő a Weboldal üzemeltetése során tiszteletben tartja a felhasználók információs önrendelkezési jogát, és mindenben a hatályos magyar adatvédelmi jogszabályoknak megfelelően jár el.

Adatvédelmi tájékoztató

Általános rendelkezések

(1) Kocsis Balázs e.v., mint Adatkezelő az általa üzemeltetett http://dwdress.hu/ weboldal (a továbbiakban: „weboldal”) által nyújtott szolgáltatásaihoz kapcsolódóan a felhasználó természetes személyek valamennyi adatkezelése során a jelen Adatkezelési Szabályzat és tájékoztató alapján jár el.

A Felhasználó a weboldalra történő belépéssel, és a weboldal használatával magára nézve kötelezőnek fogadja el a jelen Adatkezelési Szabályzat rendelkezéseit.

Adatkezelő a Jelen Szabályzat tekintetében:

  1. a) Adatkezelő: Kocsis Balázs e.v.
  2. b) Székhelye: 7636 Pécs Fagyöngy utca 8.
  3. c) Postacíme: 7624 Pécs Hungária utca 7.
  4. d) Elektronikus (e-mail) cím: hello@dwdress.hu
  5. e) Kamarai nyilvántartási szám: 55574002
  6. f) Adószám: 56873964-1-22

(2) Az adatvédelmi tájékoztató célja, hogy meghatározza az Adatkezelő által kezelt személyes adatok körét, az adatkezelés módját, valamint biztosítsa az adatvédelem alkotmányos elveinek, az adatbiztonság követelményeinek érvényesülését, s megakadályozza az adatokhoz való jogosulatlan hozzáférést, az adatok megváltoztatását és jogosulatlan nyilvánosságra hozatalát, vagy felhasználását, annak érdekében, hogy a felhasználó természetes személyek magánszférájának a tiszteletben tartása megvalósuljon.

(3) Adatkezelő az (2) bekezdésben megfogalmazott cél érdekében a felhasználó személyes adatait bizalmasan, a hatályos jogszabályi előírásokkal összhangban kezeli, gondoskodik azok biztonságáról, megteszi azokat a technikai és szervezési intézkedéseket, valamint kialakítja azokat az eljárási szabályokat, amelyek a vonatkozó jogszabályi rendelkezések és más ajánlások érvényre juttatásához szükségesek.

Jogszabályi háttér

A személyes adatok kezelésével kapcsolatos jogszabályi előírásokat Adatkezelő az adatkezelés minden fázisában köteles betartani. Adatkezelő által végzett adatkezelésre elsősorban az alábbi jogszabályokban rögzített rendelkezések az irányadóak:

  • a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény 2:43§ (e)
  • az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. tv. („Adatvédelmi tv.”);
  • az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. tv. („Eker. tv.”);
  • a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló 2008. évi XLVIII. tv. („Grt. tv.”)
  • az egyének védelméről a személyes adatok gépi feldolgozása során, Strasbourgban, 1981. január 28. napján kelt Egyezmény kihirdetéséről szóló 1998. évi VI. törvény;
  • a kutatás és a közvetlen üzletszerzés célját szolgáló név- és lakcímadatok kezeléséről szóló 1995. évi CXIX. Törvény („Katv.”)

Fogalmak

(1) érintett:

bármely meghatározott, személyes adat alapján azonosított vagy - közvetlenül vagy közvetve - azonosítható természetes személy;

(2) személyes adat:

az érintettel kapcsolatba hozható adat - különösen az érintett neve, azonosító jele, valamint egy vagy több fizikai, fiziológiai, mentális, gazdasági, kulturális vagy szociális azonosságára jellemző ismeret -, valamint az adatból levonható, az érintettre vonatkozó következtetés;

(3) hozzájárulás:

az érintett kívánságának önkéntes és határozott kinyilvánítása, amely megfelelő tájékoztatáson alapul, és amellyel félreérthetetlen beleegyezését adja a rá vonatkozó személyes adatok - teljes körű vagy egyes műveletekre kiterjedő - kezeléséhez;

(4) tiltakozás:

az érintett nyilatkozata, amellyel személyes adatainak kezelését kifogásolja, és az adatkezelés megszüntetését, illetve a kezelt adatok törlését kéri

(5) adatkezelés:

az alkalmazott eljárástól függetlenül a személyes adatokon végzett bármely művelet vagy a műveletek összessége, így például gyűjtése, felvétele, rögzítése, rendszerezése, tárolása, megváltoztatása, felhasználása, továbbítása, nyilvánosságra hozatala, összehangolása vagy összekapcsolása, zárolása, törlése és megsemmisítése, valamint az adatok további felhasználásának megakadályozása, fénykép-, hang- vagy képfelvétel készítése, valamint a személy azonosítására alkalmas fizikai jellemzők (pl: ujj-, tenyérlenyomat, DNS-minta, íriszkép) rögzítése

(6) adatfeldolgozás:

az adatkezelési műveletekhez kapcsolódó technikai feladatok elvégzése, függetlenül a műveletek végrehajtásához alkalmazott módszertől és eszköztől, valamint az alkalmazás helyétől, feltéve, hogy a technikai feladatot az adatokon végzik.

(7) adattovábbítás:

az adat meghatározott harmadik személy számára történő hozzáférhetővé tétele.

(8) nyilvánosságra hozatal:

az adatok bárki számára történő hozzáférhetővé tétele.

(9) adatkezelő:

az a természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki, vagy amely önállóan vagy másokkal együtt a személyes adatok kezelésének célját meghatározza, az adatkezelésre (beleértve a felhasznált eszközt) vonatkozó döntéseket meghozza és végrehajtja, vagy az általa megbízott adatfeldolgozóval végrehajtatja.

(10) adatfeldolgozó:

az a természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki, vagy amely szerződés alapján - beleértve a jogszabály rendelkezése alapján kötött szerződést is - adatok feldolgozását végzi.

(11) adattörlés:              

az adatok felismerhetetlenné tétele oly módon, hogy a helyreállításuk többé nem lehetséges.

(12) adatállomány:

az egy nyilvántartásban kezelt adatok összessége.

(13) harmadik személy:

olyan természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki, vagy amely nem azonos az érintettel, az adatkezelővel vagy az adatfeldolgozóval;

Az adatkezelés jogalapja

Adatkezelő az Érintettek adatait a hatályos adatvédelemre vonatkozó jogszabályoknak megfelelően, hozzájárulásuk alapján, illetőleg

az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. tv. 13/A §-a, a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló 2008. évi XLVIII. tv. 6. § bekezdése alapján kezeli.

A kezelt adatok köre, az adatkezelés célja és időtartama

A jelen Adatvédelmi Szabályzat kizárólag természetes személyek adatainak kezelésére terjed ki, tekintettel arra, hogy személyes adatok kizárólag természetes személyek vonatkozásában értelmezhetőek.

Adatkezelő az Érintettel kapcsolatos személyes adatokat bármely, a lent meghatározottaktól eltérő célból - így különösen szolgáltatása hatékonyságának növelése, vagy piackutatás céljából - csak az adatkezelési cél előzetes meghatározása mellett és az Érintett hozzájárulása alapján kezelhet. Ezek az adatok nem kapcsolhatók össze az Érintett azonosító adataival és a hozzájárulása nélkül nem adhatók át harmadik személy számára. Ezen adatokat a Adatkezelő köteles törölni, ha az adatkezelési cél megszűnt, vagy az Érintett így rendelkezik.

Az Adatkezelő biztosítja, hogy az igénybe vevő a szolgáltatás igénybevétele előtt és az igénybevétel során bármikor megismerhesse, hogy az Adatkezelő mely adatkezelési célokból mely adatfajtákat kezel, ideértve az igénybe vevővel közvetlenül kapcsolatba nem hozható adatok kezelését is.

Az Adatkezelő által végzett adatkezelés jogalapja minden esetben az Érintett hozzájárulása.

Egyéni árajánlat, információ kérése

A weboldalon lehetőség van a Szolgáltató által nyújtott szolgáltatásokkal kapcsolatosan egyéni árajánlat kérése,illetőleg egyéb információ kérésére, melynek során az alábbi személyes adatok megadása szükséges:
- név,cím
- e-mail
- üzenet

Az adatkezelés célja: az Érintettek személyre szabott kiszolgálása, illetve az Érintettek kérésére árajánlat küldése.

Hírlevélre való feliratkozási lehetőség

Hírlevélre való feliratkozási lehetőség, melynek során az alábbi személyes adatok megadása kötelezően szükséges online:

-vezetéknév,-kersztnév,-e-mail cím mezők.Hírlevélre személyesen is feliratkozhat, melyre ugyanezen Adatkezelési szabályzat érvényes.

Adatkezelő a beérkezett e-maileket, üzeneteket, telefonon, Facebook-on stb. megadott adatokat az érdeklődő nevével és e-mail címével, valamint más, önként megadott személyes adatával együtt, az adatközléstől számított legfeljebb 5 év elteltével törli. 

Sütik/cookie-k kezelése

  1. Az adatkezelés ténye, a kezelt adatok köre: Egyedi azonosítószám, dátumok, időpontok
  2. Az érintettek köre: A weboldalt látogató valamennyi érintett.
  3. Az adatkezelés célja: A felhasználók azonosítása és a látogatók nyomon követése.
  4. Az adatok megismerésére jogosult lehetséges adatkezelők személye: A cookie-k használatával nem kezel személyes adatokat az adatkezelő.
  5. Az érintettek adatkezeléssel kapcsolatos jogainak ismertetése: Az érintettnek lehetőségük van a cookie-kat törölni a böngészők Eszközök/Beállítások menüjében általában az Adatvédelem menüpont beállításai alatt.
  6. Az adatkezelés jogalapja: Az érintettől hozzájárulás nem szükséges, amennyiben a cookie-k használatának kizárólagos célja az elektronikus hírközlő hálózaton keresztül történő közléstovábbítás vagy arra az előfizető vagy felhasználó által kifejezetten kért, az információs társadalommal összefüggő szolgáltatás nyújtásához a szolgáltatónak feltétlenül szüksége van. 

Ez a weboldal cookie-kat használ, az alábbi rész a cookie-k használatát, illetve azok kezelésének és törlésének módját írja le.

Mi az a cookie:

A számítógép merevlemezéről egy weboldalra megküldött információkat nevezzük “cookie”-nak (Magyarul: süti). Ezek nem számítógépes programok, csupán kis információs fájlok, amelyek lehetővé teszik, hogy egy weboldal a felhasználó böngészési szokásairól adatokat rögzítsen. A legtöbb internetes oldal használ cookie-kat, mert ezek hozzájárulnak a felhasználói élmény kényelmesebbé tételéhez. A cookie-k segítségével az oldal személyre szabott szolgáltatásokat nyújthat (például megjegyzi a bejelentkezési adatokat, bevásárlókosárba helyezett termékeket vagy az adott felhasználó számára releváns tartalmakat). Az így rögzített adatok egyéb személyes adatokkal nem kapcsolhatók össze.

A honlap megtekintése során a technikai működés miatt a következő, böngészője által minden esetben elküldött adatok szerepelhetnek a kiszolgáló statisztikánkban: böngésző típusa és verziója, operációs rendszer, hivatkozó URL-cím (korábban megtekintett webhely), a hozzáféréshez használt számítógép IP-címe, valamint a látogatás dátuma és időpontja.

Ezeket az adatokat kizárólag belső és statisztikai célokból rögzítjük.

Különböző típusú cookie-k léteznek: időleges cookie-k (munkamenet cookie / session cookie), amelyek a böngésző bezárásakor törlődnek és állandó cookie-k, amelyeket a böngésző nem töröl, hanem törlésig vagy érvényességük lejártáig aktívak maradnak (amely attól függ, hogy az oldal fejlesztője / üzemeltetője milyen időszakot adott meg a cookie élettartamaként).

Jelen weboldal a következő kétfajta cookie-t használhatja:

Átmeneti (session) cookie: ezek ideiglenes cookie-k, amik az Ön böngészésének a végéig kerülnek tárolásra a cookie file-ban. Ezek a cookie-k elengedhetetlenek a Weboldallal kapcsolatos egyes funkcionalitások vagy alkalmazások megfelelő működéséhez.

Állandó (persistent) cookie: állandó cookie-t használunk a jobb felhasználói élmény érdekében (pl. optimalizált navigáció nyújtása, naptárakban dátumok megjegyzése stb.). Ezek a cookie-k a hosszabb ideig kerülnek tárolásra a böngésző cookie file-jában. Ennek időtartama attól függ, hogy internetes böngészőjében Ön milyen beállítást alkalmaz. Az állandó cookie-k lehetővé teszik, hogy a web szerverre információ kerüljön továbbításra minden olyan esetben, amikor valaki felkeresi a weboldalt.

A cookie-t felhasználó törölheti saját számítógépéről, illetve letilthatja böngészőjében azok telepítését, alkalmazását, ugyanakkor a cookie-k letiltása a böngésző használati komfortját befolyásolhatja, illetve a weboldal működéséi problémáit eredményezheti.

A cookie kezelésére általában a böngészők Eszközök/Beállítások menüjében az Adatvédelem beállításai alatt, cookie megnevezéssel van lehetőség.

Személyes adatok védelme:

A cookie­k által gyűjtött adatokat kizárólag a felhasználói élmény növelése, valamint az egyedi felhasználói beállítások szerinti működés érdekében használjuk fel úgy, hogy harmadik fél nem juthat hozzá, továbbá az adatokat nem adjuk ki harmadik félnek.

Hogyan törölhetők a cookie-k:

A legtöbb böngésző automatikusan fogadja a cookie-kat.

A cookie-kat a felhasználó a böngészőjében kikapcsolhatja, de ha ezt teszi, sok olyan funkciót veszíthet el, amelyek az oldal megfelelő használatához szükségesek.

További információkért a cookiek-ra vonatkozóan, látogasson el a www.aboutcookies.org weboldalra, amely átfogó és független tájékoztatást nyújt a cookie-k letiltásáról a böngésző beállításaiban, illetve a számítógépen található cookie-k törléséről.

A mobiltelefonon található cookie-k törléséről olvassa el a készülék használati útmutatóját.

A Cookie-k listája:

A személyre szabott felhasználói élmény biztosításához ez a weboldal cookie-kat használ. Ahányszor belép az oldalra, az számítógépére cookie-kat küld, illetve azokhoz fér hozzá.

A használt cookie-k listája:

Cookie megnevezése: session cookie
Feladata: Ezek a Felhasználó látogatása után automatikusan törlődnek és arra szolgálnak, hogy a Üzemeltető Honlapja felhasználóbarátabb, hatékonyabb és biztonságosabb legyen. Ezek a cookie-k elengedhetetlenek a Honlappal kapcsolatos egyes funkcionalitások vagy alkalmazások megfelelő működéséhez. 

Feltétlenül szükséges?: igen

Ideiglenes / Állandó: ideiglenes

Cookie megnevezése: cookieconsent_status
Feladata: A Cookie szabályzat elfogadásával kapcsolatos sáv elrejtése.
Feltétlenül szükséges?: igen
Ideiglenes / Állandó: állandó

Cookie megnevezése: _ga
Feladata: Google Analytics statisztikai rendszer azonosító cookie.
Feltétlenül szükséges?: nem
Ideiglenes / Állandó: állandó

Cookie megnevezése: _gat
Feladata: Google Analytics statisztikai rendszer azonosító cookie.
Feltétlenül szükséges?: nem
Ideiglenes / Állandó: állandó

Cookie megnevezése: _gid
Feladata: Google Analytics statisztikai rendszer azonosító cookie.
Feltétlenül szükséges?: nem
Ideiglenes / Állandó: állandó

 
Ideiglenes / Állandó: állandó

A weboldal független látogatottsági és egyéb webanalitikai adatok kinyerése érdekében a szolgáltató igénybe veszi a Google Analitycs szoftvert, ezért ezen adatok vonatkozásában a Google Inc., mint adatfeldolgozó jár el. A Google Inc. Adatvédelmi irányelve a https://www.google.com/intl/hu_ALL/policies/privacy/ oldalon érhető el. A weboldal szolgáltatásait igénybe vevő tudomásul veszi, hogy az adatainak Google általi feldolgozásához a weboldal használatával hozzájárulását adta.

Jelen Cookie Szabályzat és Adatvédelem elfogadásával, valamint a weboldal látogatásával és használatával elfogadja a cookie-k használatát. A cookie-k használatát elfogadhatja a web böngészőben megadott beállításokkal is.

Közösségi oldalak

Az adatgyűjtés ténye, a kezelt adatok köre: Facebook/Google+/Twitter/Youtube közösségi oldalakon regisztrált neve, illetve a felhasználó nyilvános profilképe.

Az érintettek köre: Valamennyi érintett, aki regisztrált a Facebook/Google+/Twitter/Youtube közösségi oldalakon, és „lájkolta” a weboldalt.

Az adatgyűjtés célja: A közösségi oldalakon, a weboldal egyes tartalmi elemeinek, termékeinek, akcióinak vagy magának a weboldalnak a megosztása, illetve „lájkolása”, népszerűsítése.

Az adatkezelés időtartama, az adatok törlésének határideje, az adatok megismerésére jogosult lehetséges adatkezelők személye és az érintettek adatkezeléssel kapcsolatos jogainak ismertetése: Az adatok forrásáról, azok kezeléséről, illetve az átadás módjáról, és jogalapjáról az adott közösségi oldalon tájékozódhat az érintett. Az adatkezelés a közösségi oldalakon valósul meg, így az adatkezelés időtartamára, módjára, illetve az adatok törlési és módosítási lehetőségeire az adott közösségi oldal szabályozása vonatkozik.

Az adatkezelés jogalapja: az érintett önkéntes hozzájárulása személyes adatai kezeléséhez a közösségi oldalakon.

Tárhely-szolgáltató

Adatfeldolgozó által ellátott tevékenység: Tárhely-szolgáltatás

Adatfeldolgozó megnevezése és elérhetősége: UNAS Online Kft.

Levelezési cím: H-9400 Sopron, Major köz 2. I/15

Email cím: unas@unas.hu

Telefonszám: +36-99/884-000

Az adatkezelés ténye,a kezelt adatok köre: Az érintett által megadott valamennyi személyes adat.

Az érintettek köre: A weboldalt használó valamennyi érintett.

Az adatkezelés célja: A weboldal elérhetővé tétele, megfelelő működtetése.

Az adatkezelés időtartama, az adatok törlésének határideje: Az adatkezelő és a tárhely-szolgáltató közötti megállapodás megszűnéséig, vagy az érintettnek a tárhely-szolgáltató felé intézett törlési kérelméig tart az adatkezelés.

Az adatfeldolgozás jogalapja: a Felhasználó hozzájárulása, az Infotv. 5. § (1) bekezdése, 6. cikk (1) bekezdés a) pontja, illetve az elektronikus kereskedelemi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény 13/A. § (3) bekezdése.

Az adatkezelés időtartama

Az Érintett hozzájárulása alapján kezelt adatok a hozzájárulás módosításáig, illetőleg visszavonásáig kezelhetők. Az adatkezelés időtartamának lejártával az Érintett személyes adatait az Adatkezelő törölni  köteles.

A számlázással kapcsolatos adatokat az Adatkezelő a számviteli kötelezettségek teljesítés érdekében, a 2000. évi C. törvény 169. §-a értelmében 8 (nyolc) évig, illetve az adózás rendjéről szóló 2003. évi XCII. Törvényben meghatározott elévülési időig kezeli.

Az Érintettek jogai

(1) Az Érintett kérelmezheti az Adatkezelőnél

  1. a) tájékoztatását személyes adatai kezeléséről,
  2. b) személyes adatainak helyesbítését, valamint
  3. c) személyes adatainak - a kötelező adatkezelés kivételével - törlését vagy zárolását.

(2) A személyes adatot törölni kell, ha

  1. a) kezelése jogellenes;
  2. b) az Érintett kéri (a kötelező adatkezelés kivételével);
  3. c) az hiányos vagy téves - és ez az állapot jogszerűen nem orvosolható -, feltéve, hogy a törlést törvény nem zárja ki;
  4. d) az adatkezelés célja megszűnt,vagy az adatok tárolásának törvényben meghatározott határideje lejárt;
  5. e) azt a bíróság vagy a Hatóság elrendelte.

Jogorvoslati lehetőségek
Az érintett jogsértés esetén jogorvoslatért fordulhat:

  1. a) az Adatvédelmi Biztos Hivatalához (1051 Budapest, Nádor u. 22.)

b.)A Nemzeti  Adatvédelmi  és  Információ szabadság  Hatósághoz

Székhely:1125  Budapest  Szilágyi  Erzsébet  fasor  22/c.

Postacím:1530 Budapest  Pf. 5.

Telefon:06/1-391-1400

Fax:06/1-391-1410

E-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu

  1. c) az Érintett lakóhelye, ill. Tartózkodási helye szerint illetékes Törvényszéknél.